Βραχυπρόθεσμα ανοδική η τάση, λένε οι ΑΧΕ

Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές θα συνεχίσει να παίρνει η Σοφοκλέους, αναφέρουν οι ΑΧΕ, ενώ επισημαίνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, αν και είναι πιθανό η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής να επηρεάσει αρνητικά τον Γ.Δ. στην αρχή της συνεδρίασης.

Βραχυπρόθεσμα ανοδική η τάση, λένε οι ΑΧΕ
Τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά ως ”βηματοδότη” της ελληνικής αγοράς η Marfin Hellenic στο πρωινό σχόλιό της, ενώ η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής αναμένεται να επηρεάσει την εικόνα του Γ.Δ. κατά 0,5%, στο σημερινό άνοιγμα.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα συγκεντρώσει η μετοχή της Coca-Cola 3E, εν όψει και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της, την Πέμπτη.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για τις τράπεζες, επισημαίνει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της, υπονοεί ότι το momentum για την ελληνική αγορά θα παραμείνει θετικό, ”καθώς οι επενδυτές θα εξακολουθούν να ανακαλύπτουν χαμηλά στα οποία θα αγοράζουν”. Η Εθνική πιστεύει ότι οι αγορές από τη μεριά των Ελλήνων θεσμικών θα συμβάλουν στη βραχυχρόνια σταθεροποίηση.

Σε τεχνική ανάλυσή της για τη μετοχή της Alpha Bank, η Fortius Finance επισημαίνει ότι μετά τα κέρδη (50,1%) που κατέγραψε από το χαμηλό της η μετοχή, είναι πιθανή μια καθοδική εκτόνωση προς τα 12 ευρώ.

Η ίδια χρηματιστηριακή, στο ημερήσιο report της, αναφέρει πως η απορρόφηση η μη των πιέσεων στον τραπεζικό τομέα θα καθορίσει την τάση για την αγορά, με τις περισσότερες πιθανότητες να κλίνουν υπέρ μιας παρόμοιας με την Παρασκευή συνεδρίασης.

Εξάλλου, στο εβδομαδιαίο report της Ωμέγα, επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα ο Γ.Δ. άγγιξε τα υψηλά έτους στις 1.800,93 μονάδες, λόγω της ανακοίνωσης των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της Alpha Bank, αλλά και των αποτελεσμάτων άλλων εταιριών, μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η βραχυχρόνια τάση παραμένει ανοδική, ενώ ως πρώτο σημείο αντίστασης τίθενται οι 1.730 και ως δεύτερο οι 1.810 μονάδες. Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 1.710 και η δεύτερη στις 1.670-1.680 μονάδες.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v