Ζητείται αντίδραση από τα blue chips

Η ένταση των πωλήσεων, που εκδηλώθηκαν μετά τις 15.05’ κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, σε συνδυασμό με τις πιέσεις στην Εθνική οδηγούν την αγορά στα επίπεδα των 1.700 μονάδων. Περιορίζονται οι μετοχές με θετικό πρόσημο, καθώς οι αντοχές των περισσότερων μετοχών της περιφέρειας δείχνουν να εξαντλούνται.

Η ένταση των πωλήσεων, που εκδηλώθηκαν μετά τις 15.05’ κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, οδήγησαν στην καταγραφή νέας χαμηλής τιμής, για σήμερα, στις 1.702,6 μονάδες.

Παραμένει χαμηλά, στα 12,7 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής, καθώς φαίνεται να μετατίθεται για αύριο η προσπάθεια αντίδρασης, κάτι που συνέβαλε στη διεύρυνση των απωλειών της Alpha, αλλά του ΟΤΕ (χαμηλή τιμή συνεδρίασης στα 9,84 ευρώ).

Σε γενικές γραμμές, η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται χαμηλών συναλλαγών, καθώς εάν εξαιρεθούν τα πακέτα σε Cosmote, Intracom, Θεμελιοδομή και δυο – τρεις ακόμη εισηγμένες, o τζίρος δεν είναι ενδεικτικός της τάσης.

Από τα 90 και 100 εκατ. ευρώ συναλλαγές των προηγούμενων ημερών, ο τζίρος έχει μειωθεί στο περίπου μισό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πακέτα περίπου 500.000 τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στη μετοχή της Intracom (συναλλαγές που αφορούν σε αλλαγή θέσης – μετονομασία – κυρίως ξένων θεσμικών).

Οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τιμής χαμηλότερης της τρέχουσας (5,16 ευρώ). Το ζητούμενο για την αγορά είναι πως οι δείκτες Mid Cap 40 και Small Cap 80 παρά το ότι μέχρι στιγμής κινούνται καλύτερα από τον FTSE – 20, δε φαίνονται να έχουν ”αντοχή” για μια ακόμη πτωτική συνεδρίαση.

Θα πρέπει κατά συνέπεια να βελτιωθεί το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, άμεσα και ει δυνατόν από την αυριανή συνεδρίαση.

ΣΗΜ. Σύμφωνα με αναλυτές, πέριξ των 1.690 μονάδων διαμορφώνεται το ποσοστό ”διόρθωσης” κατά 33% του Γενικού Δείκτη μετά την αντίδραση από τα χαμηλά της 31ης Μαρτίου μέχρι την ”τοπική” κορυφή των 1.800 μονάδων.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v