Η ατζέντα της Τετάρτης

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας ο ΣΕΒ πραγματοποιεί την ετήσια Γενική Συνέλευση, ενώ η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για το α΄τρίμηνο. Επίσης, γ. σ. πραγματοποιεί η Λάνακαμ και η Τράπεζα Κύπρου.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Η Ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ώρα 19.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Σημίτης, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και ΟΙκονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ: Ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 16:30, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος, Οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, Λευκωσία, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εξέταση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Καταστάσεων 2002.

2. Εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Καθορισμό της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Επαναδιορισμό των ελεγκτών και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο ”ΟΜΗΡΟΣ” με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ανάγνωση των εκθέσεων του Δ.Σ. και του ελεγκτού Ορκωτού Λογιστή επί του Ισολογισμού της εταιρείας χρήσεως 2002.

2. Υποβολή προς έγκριση του Ισολογισμού της χρήσης 2002.

3. Λήψη απόφασης επί της διανομής κερδών της χρήσης 2002 (διαχειριστική περίοδος 1.1.2002 έως 31.12.2002).

4. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Λογιστού από πάσης ευθύνης αποζημιώσεως για την χρήση 2002.

5. Εκλογή ενός ορκωτού ελεγκτού και του αναπληρωτή αυτού για τον έλεγχο της χρήσης 2003.

6. Έγκριση των χορηγηθεισών κατά την χρήση 2002 τακτικών και εκτάκτων αποδοχών και αποζημιώσεων εν γένει στα μέλη του Δ.Σ. και καθορισμός της αμοιβής των για την χρήση 2003.

7. Τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού σχετικά με την διάρκεια λειτουργίας της εταιρίας.

8. Λήψη απόφασης περί χορήγησης αδείας προς τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ιωάννη Κ. Δαμίγο, Βασίλειο Κ. Κωστόπουλο και Χρίστο Δ. Ψαρράκη, όπως ενεργούν είτε για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό τρίτων πράξεις υπαγόμενες στους επιδιωκόμενους σκοπούς της εταιρίας, όπως αυτοί προβλέπονται στο καταστατικό της, και ιδίως χορήγηση αδείας περί συμμετοχής τους σε Δ.Σ. άλλων εταιρειών με τους αυτούς επιδιωκόμενους σκοπούς.

Εταιρικές Πράξεις

* Από 14/5/2003, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. τα 13.497.997 δικαιώματα (ΜΡΦΚΔ) της εταιρίας ”COMM GROUP Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ ΥΠΗΡ. ΜΑΖ. ΕΝΗΜ. & ΕΠΙΚ.”, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση Μ.Ο.Δ., διαπραγματεύσιμα από 14/05/2003 έως και 27/05/2003, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης, σε τιμή εκκίνησης δικαιώματος 0,01 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 14/05/2003 έως και 02/06/2003.

* Από 14/5/2003, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 166.350 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”QUALITY AND RELIABILITY Α.Ε.Β.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών από τα μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων εταιριών, με τιμή διάθεσης μετοχής 0,74 ευρώ. Στις 14/5/2003, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 27.278.350 (ΚΟ) μετοχές. Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης είναι 2,75 ευρώ.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του συγκροτήματος για το α΄τρίμηνο του 2003.

Συνεντεύξεις τύπου

Συνέντευξη τύπου, με αντικείμενο την εξαγγελία του νέου προγράμματος χορηγιών της EFG Eurobank Ergasias, ”Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία”, πραγματοποιείται στις 12:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του WITSA, Harris Miller,και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Αθανάσιος Πουλιάδης, πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου στις 12:00 μ.μ., στην αίθουσα Ερατώ του ξενοδοχείου Hilton Athens, με θέμα ”14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής, ένας χρόνος πριν”. Στη συνέντευξη τύπου θα παραστεί ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Διάφορα

Η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα επισκεφθεί μαζί με την υφυπουργό Παιδείας κα Ελένη Κούρκουλα, αύριο Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003, στις 17:00, το Πάρκο Ολυμπιακής Παιδείας (Πεδίον του Άρεως).

Στο Πάρκο Ολυμπιακής Παιδείας, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οργανώνει από σήμερα και ως τις 17 Μαΐου, εκδηλώσεις για τον Πολιτισμό, Αθλητισμό, Πολυπολιτισμικότητα και την εκεχειρία, τους τέσσερις άξονες στους οποίους εστιάζεται το Πρόγραμμα ”Ολυμπιακή Παιδεία”.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Λιανικές πωλήσεις Απριλίου.

- Τιμές εισαγωγών – εξαγωγών Απριλίου.

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο Μαρτίου.

- Βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v