Ανάσα στα blue chips, αντιδρούν οι μικροί

Αντιδρούν τα blue chips, με αιχμή τις τράπεζες και σηματωρό την Εθνική, η οποία δείχνει να καλύπτει τις (πλην του μερίσματος) χθεσινές απώλειες. Παράλληλα, κερδισμένη εμφανίζεται πλειάδα μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Αντιδρούν στην πλειονότητά τους οι μετοχές του FTSE – 20 με αιχμή τις τράπεζες και ειδικότερα τις Εθνική, Alpha και Εμπορική. Η μετοχή της Εθνικής από τη χαμηλή τιμή των 12,72 ευρώ, προσεγγίζει τα 12,98 ευρώ που αντιστοιχεί σε εύρος διακύμανσης περίπου 2,2%.

Πρακτικά με τη μέχρι στιγμής αντίδρασή της, η μετοχή της Τράπεζας εξισορροπεί τις πέραν του μερίσματος χθεσινές απώλειες. Για τη μετοχή της Alpha το εύρος διαμορφώνεται μεταξύ 12,52 – 12,76 ευρώ, της δε Eurobank μεταξύ 11,30 – 11,42 ευρώ.

Στα 14,4 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ παρέχει και αυτή ”πολύτιμη” στήριξη, ενώ δεν υστερούν Intracom, Πειραιώς, Βιοχάλκο και δευτερευόντως Cosmote, Vodafone.

Σε επίπεδο δεικτών, ο Γενικός αντιδρά προς τις 1.720 μονάδες, ο δε FTSE – 20 μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις εμφανίζει απόδοση καλύτερη του Mid Cap 40 και του Small Cap 80. Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς οδηγεί στο να κινούνται ανοδικά περί τις 200 μετοχές, ενώ περίπου 30 υποχωρούν.

Μεταξύ των μετοχών που μέχρι στιγμής κινούνται θετικά ξεχωρίζουν οι: Επίλεκτος, Space Hellas, Fanco, Νάουσα, Κλωνατέξ, Dionic, Kego, Ευκλείδης, Rilken, Γενική Αποθηκών, LogicDis, Hitech, Creta Farm και πλειάδα ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει η αγορά να παραμείνει εντός του εύρους διακύμανσης των 1.704,5 – 1.719,9 μονάδων με την τάση να ισχυροποιείται στον FTSE – 20. Ο συγκεκριμένος δείκτης θα μπορούσε να αντιδράσει σταδιακά μέχρι τα επίπεδα των 855 μονάδων.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v