Μετρημένα αισιόδοξες οι ΑΧΕ

Κατεύθυνση από τις ξένες αγορές θα αναζητήσει η Σοφοκλέους, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ βαρύνουσας σημασίας για τη βραχυπρόθεσμη τάση θα είναι και τα αποτελέσματα των 3Ε και Eurobank την Πέμπτη. Θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι αποκοπές μερισμάτων σε Alpha και Εθνική.

Μετρημένα αισιόδοξες οι ΑΧΕ
Τις τοποθετήσεις των θεσμικών επενδυτών, αλλά και το κλίμα από τις ξένες αγορές χαρακτηρίζει ”κρίσιμες παραμέτρους” της σημερινής συνεδρίασης και της βραχυχρόνιας τάσης της Σοφοκλέους το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ.

Τις διεθνείς αγορές, καθώς και τα αποτελέσματα της Eurobank και της 3Ε (αμφότερες ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη) εκτιμά ως ”βηματοδότες” της τάσης η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή εστιάζει την προσοχή της στη μετοχή του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας τη δήλωση του προέδρου της εταιρίας ”για εξαιρετικά δυνατή κερδοφορία α΄ τριμήνου”, που, όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να ευχαριστήσει την αγορά. Η μετοχή, γράφει το report της Marfin, διαπραγματεύεται 11,5 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη.

Συγκρατημένα αισιόδοξη για τρεις λόγους εμφανίζεται στο report της η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ: Για την πτώση της αγοράς με περιορισμένη αξία συναλλαγών, για τη σχέση ανοδικών - καθοδικών μετοχών, καθώς και για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι αποκοπές μερισμάτων σε Εθνική και Alpha.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v