”Φορτσάρουν” blue chips και περιφέρεια

Ισχυρό σήμα ανόδου δίνει και πάλι σήμερα ο τραπεζικός κλάδος (2,53%) με σηματωρό την Εθνική που επιχειρεί να καλύψει το σύνολο των χθεσινών απωλειών. Σημαντικά κέρδη στην περιφέρεια με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικές στο 11/1.

Ενδυναμώνεται η τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, επιταχύνει η μεσαία και χαμηλότερη. Η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία προσεγγίστηκε ο πρώτος στόχος, των 855 μονάδων για τον FTSE – 20, ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη.

Άμεσα, σε συνολικότερη κάλυψη των χθεσινών απωλειών και εν συνεχεία στην επαναπροσέγγιση της ”τοπικής κορυφής” των 1.800 μονάδων. Αιχμή οι τράπεζες και σηματωρός τους η μετοχή της Εθνικής, με κέρδη 3,5%, καθώς επιχειρείται μέχρι αύριο η ολική επαναπόκτηση των χθεσινών ζημιών.

Οι συναλλαγές των περίπου 55 εκατ. ευρώ (13.00’) ενισχύουν προηγούμενή μας εκτίμηση πως κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι ”παίκτες” προτιμούν να αγοράσουν ακριβότερα σε εμφανώς ανοδική συνεδρίαση, παρά να τοποθετηθούν στη διόρθωση, προφανώς σε χαμηλότερη τιμή.

Λογικό είναι να διαχέεται η άνοδος στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με πολλαπλασιαστικά κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό όσο και ενδεικτικό πως η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών - σηματωρών, κυρίως της Κλωνατέξ προϊδεάζει για συνολικότερη αντίδραση - κίνηση της αγοράς, προς υψηλότερα επίπεδα.

Ζητούμενο για σήμερα, η κατοχύρωση των 855 μονάδων για τον FTSE - 20, η εδραίωση της εκτίμησης πως η αγορά ξανα-αντιδρά προς τις 1.800 μονάδες με εκ νέου ενίσχυση των αγοραστών – συναλλαγών, σε τζίρο της τάξεως των 90 – 120 εκατ. ευρώ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v