Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ισχυρό τρίμηνο βλέπει η Citigroup

Σε διατήρηση της τιμής στόχου στα 11,5 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προχωρεί η Citigroup Smith Barney, ενώ αλλάζει το προφίλ κινδύνου από medium risk σε high risk σε έκθεσή της με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου στις 21 Μαίου.

ΟΠΑΠ: Ισχυρό τρίμηνο βλέπει η Citigroup
Σε διατήρηση της τιμής στόχου στα 11,5 ευρώ, αλλά αλλαγή της σύστασης από ”Απόδοση ανώτερη της αγοράς - μέτριου κινδύνου” (1Μ – outperform medium risk) σε ”Απόδοση ανώτερη της αγοράς - υψηλού κινδύνου” (1Η – outperform high risk) προχώρησε η Citigroup Smith Barney, για τον ΟΠΑΠ με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου στις 21 Μαίου.

Στην έκθεση με ημερομηνία 13 Μαΐου, και με τίτλο ”Αναμένονται ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για το α’ τρίμηνο 2003”, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2003 θα επιδείξουν μια αύξηση της τάξεως του 25,2% και θα διαμορφωθούν στα 585,6 εκατ. ευρώ, έναντι 467,7 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Σε όρους καθαρών κερδών μετά φόρων, και μετά την αφαίρεση του ποσού των 9,4 εκατ. ευρώ που αφορά την αντιδικία με την Intralot, τα κέρδη μετά φόρων του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν σε 68,3 εκατ. ευρώ, επιδεικνύοντας αύξηση της τάξεως του 12,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2002 αναδιαμορφωθούν προκειμένου να συμπεριλάβουν το ποσό των 9,4 εκατ. ευρώ, τότε η αύξηση σε σχέση με πέρυσι προσεγγίζει το επίπεδο του 24%, επισημαίνει η Citigroup Smith Barney.

Αναφορικά με τους κινδύνους που περιβάλλουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η Citigroup Smith Barney επισημαίνει ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο ζήτημα διαιτησίας με την Intralot, έχουν δώσει έμφαση σε ένα αυξανόμενο σχεδιάγραμμα επενδυτικού κινδύνου για οργανισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πέραν του κινδύνου κρατικής παρέμβασης στα στρατηγικά ζητήματα του ΟΠΑΠ, οι κυβερνητικές πολιτικές για τον κλάδο τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να έρθουν σε σύγκρουση με τα ενδιαφέροντα του οργανισμού, όπως διαφαίνεται από την κυβερνητική απροθυμία να εγκρίνει τα στοιχήματα σε διεθνείς ιπποδρομίες και κυνοδρομίες, παρά τις όποιες συζητήσεις περί διαιτησίας.

Πέραν όμως από αυτόν τον κίνδυνο, υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω προσφοράς μετοχών του οργανισμού από την ελληνική κυβέρνηση που αποτελεί και το βασικό μέτοχο με 75,6%), καθώς έχει περιλάβει τον ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησής του 2003.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της Citigroup Smith Barney τονίζουν ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ οι βασικές αρχές στα περισσότερα από τα υπάρχοντα παιχνίδια της παραμένουν ισχυρές.

Αφετέρου, η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται με discount της τάξεως του 10% - 25% σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και με ένα P/E της τάξεως του 10,7 για το 2003. Τέλος, ο ΟΠΑΠ διαθέτει διατηρήσιμη υψηλή μερισματική απόδοση (της τάξεως του 8% για το 2002), η οποία είναι η υψηλότερη στον κλάδο του, καταλήγει η έκθεση της Citigroup Smith Barney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v