Λιποψυχία ή κινήσεις εκφοβισμού;

Διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης της Σοφοκλέους, οι οποίες διαμορφώνουν ένα εύρος περίπου 20 μονάδων και επιτρέπουν σε ορισμένους ”παίκτες” να αγοράζουν στα χαμηλά των 1.720 μονάδων.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Κινήσεις ”εκφοβισμού” παρατηρήθηκαν στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, καθώς ο Δείκτης μετά το αρχικό ανοδικό άνοιγμα έφτασε να υποχωρεί προς τις 1.719 μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως γύρω στις 11.15’ και, αφού είχε προηγηθεί η δικαιολογημένη τεχνική αντίδραση με τη μετοχή της Εθνικής να καλύπτει τις απώλειες της Δευτέρας, τεχνικές εντολές πώλησης οδήγησαν χαμηλότερα τόσο τη μετοχή της Τράπεζας όσο και της Alpha.

Περίπου την ίδια στιγμή υποχωρούσε κατά περίπου 3% η μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω της... φοβίας που καλλιεργείται από την επικείμενη υπερπροσφορά τίτλων.

Προφανώς κάποιοι αγοράζουν φθηνά στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με ”τρέχουσα” χρηματιστηριακή τιμή μεταξύ 8,9 – 9,2 ευρώ.

Λογικά με το discount που θα δοθεί σε ξένους θεσμικούς, η τιμή διάθεσης θα πρέπει να υπολογίζεται στα 8,5 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα είκοσι λεπτά της συνεδρίασης στην ”προσπάθεια εκφοβισμού” συνέβαλε και η σημαντική υποχώρηση της μετοχής της Lantec με αυξημένο τζίρο.

Σταδιακά οι αγοραστές εμφανίστηκαν από τα 13,08 ευρώ της Εθνικής, τα 12,8 ευρώ της Alpha και τα 11,48 ευρώ της Eurobank.

Η μετοχή της Eurobank λόγω της αυριανής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εμφανίζει συγκριτικά τη μεγαλύτερη απόδοση έναντι της Εθνικής και της Alpha.

Η μετοχή της Intracom κυμαίνεται στα 5,4 ευρώ θέτοντας ως στόχο την προσέγγιση της αντίστασης των 5,8 – 6 ευρώ. Στα 9,9 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ και στα περίπου 14,8 ευρώ η ΔΕΗ, με αγοραστές και σε αυτήν την περίπτωση ξένους διαχειριστές.

Το σημαντικό είναι ότι στη διακύμανση της αγοράς μεταξύ 1.719,5 – 1.738,9 μονάδων συναλλάχθησαν περίπου 22 εκατ. ευρώ (11.50’) κάτι που πρακτικά επιβεβαιώνει την ανακύκλωση ρευστότητας – μετακύλιση θέσεων.

Για τη συνέχεια, τεχνικά θα πρέπει ο Δείκτης να κινηθεί και πάλι προς τις 1.738 μονάδες, η Εθνική προς τα 13,48 ευρώ, η δε Eurobank να συντηρηθεί πέριξ των 11,62 – 11,66 ευρώ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v