Ανοδος μετά την ”άσκηση ετοιμότητας”

Επανήλθαν οι τιμές σε ανοδικό κανάλι μετά την ”άσκηση ετοιμότητας”, που φόβισε αρκετούς. Η Εθνική κάλυψε τις απώλειες της Δευτέρας, ενώ εντείνεται το θετικό κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με στόχο την υπεραπόδοση.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

”Άσκηση ετοιμότητας” χαρακτήρισε τη διόρθωση του πρώτου ημιώρου, υψηλόβαθμο στέλεχος κορυφαίας χρηματιστηριακής. Ο ίδιος παράγοντας που λίγο πριν τη συνεδρίαση της Δευτέρας μας διαβεβαίωνε πως ”ότι κατακτήθηκε με κόπο από τις αρχές Απριλίου, δεν περιοριζόταν σε μια τεχνικής και μόνο μορφής βραχυπρόθεσμη αντίδραση”.

Θα ανέβει κι άλλο σταδιακά ο πήχης αφού υπερέβη την αρχική υψηλή τιμή των 1.738 μονάδων, φτάνοντας προς τις 1.745 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 47 εκατ. ευρώ μέχρι τις 13.00’.

Σταδιακά η μετοχή της Εθνικής επανήλθε στη γνωστή μας τιμή, καλύπτοντας πλήρως τις απώλειες της Δευτέρας (13,38 ευρώ) για να ακολουθήσει εύλογα η μετοχή της Eurobank προς τα 11,66 ευρώ.

Θετικό κλίμα που σταδιακά θα διαχυθεί περισσότερο και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν τελικά υπεραπόδοση μετοχές και δείκτες αυτής της κατηγορίας.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v