Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπουν 6 ΑΧΕ για το τρίμηνο της Πειραιώς

Αύξηση 7,9% στα κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς (στα 29,9 εκατ. ευρώ) προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών από έξι χρηματιστηριακές, που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα αποτελέσματα της τράπεζας ανακοινώνονται στις 22/5.

Τι προβλέπουν 6 ΑΧΕ για το τρίμηνο της Πειραιώς
Αυξημένα 7,9% κατά μέσο όρο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι τα κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι του περσινού α΄ τριμήνου.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών έξι ελληνικών χρηματιστηριακών (Εθνική ΑΧΕ, Alpha Finance, Εγνατία Securities, Marfin Hellenic, Δεβλέτογλου και Π&Κ), τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, τα προ φόρων κέρδη της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 29,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα στα 136 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τόκους στα 98 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 3,7% εκτιμά σε report της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (14/5) ότι θα εμφανίσουν τα κέρδη τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφούμενα στα 28,73 εκατ. ευρώ. Τα core λειτουργικά κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 21,7 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Πειραιώς κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, στις 31 Μαρτίου, ”τα κέρδη του α΄ τριμήνου 2003 θα είναι υψηλότερα από αυτά του α΄ τριμήνου 2001”.

Όπως καταλήγει το report της Π&Κ, η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται 12,6 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic σε flash note της για το τρίμηνο της τράπεζας (14/5), εκφράζει την πρόβλεψη ότι τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας θα διαμορφωθούν στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα καταγράψουν άνοδο κατά 14,8%, στα 104 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους, η Marfin αναμένει ήπια άνοδο των καθαρών κερδών, κατά 5%, ως τα 69 εκατ. ευρώ, εξέλιξη την οποία η χρηματιστηριακή αποδίδει στην κατά 12% βελτίωση των core λειτουργικών εσόδων. Η Marfin στο ίδιο flash note, προχωρά σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για αρκετά μεγέθη του έτους της Πειραιώς, αφήνοντας ωστόσο αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη.

Αναφορικά με τις προβλέψεις, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του 2002, η Τράπεζα Πειραιώς υιοθέτησε πιο συντηρητική στρατηγική, ως αποτέλεσμα της απόκτησης της ΕΤΒΑ, αυξάνοντας το επίπεδο των προβλέψεων στις 82 μονάδες βάσης του δανειακού χαρτοφυλακίου (από 70 μονάδες βάσης που ήταν παλαιότερα).

Συνεπεία αυτού, αναφέρει η Marfin, ”αυξήσαμε σε ετήσια βάση τις προβλέψεις, στις 85 μονάδες βάσης του δανειακού χαρτοφυλακίου”.

Η Marfin διατηρεί την τιμή-στόχο στα 5,94 ευρώ και τη σύσταση για ”ουδέτερη στάση” (”neutral”).

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνονται στις 22 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v