Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Νέος πρωταγωνιστής στον πόλεμο της... λιανικής

Νέος πρωταγωνιστής στον πόλεμο της... λιανικής

Ένα ακόμη -κι όχι το τελευταίο- επεισόδιο στον πόλεμο της λιανικής αγοράς αποτελεί η επικείμενη συμφωνία αγοράς της ELMEC από τα ΚΑΕ. Πρόκειται για έναν πόλεμο με αιτία τα επερχόμενα ”αδιέξοδα” του κλάδου, στον οποίο η Folli Follie μέσω των ΚΑΕ σπεύδει να λάβει ισχυρή θέση.

Σοφοκλέους: Τι κερδίζουν οι μητέρες από τις κόρες

Σοφοκλέους: Τι κερδίζουν οι μητέρες από τις κόρες

Η άνοδος της Σοφοκλέους μέσα στο 2007 έχει δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους ισχυρούς ομίλους που διαθέτουν πληθώρα συμμετοχών. Η θετική επίδραση συνεχίστηκε και στο ”δύσκολο” γ΄τρίμηνο με κάποιες εξαιρέσεις. Δείτε τον πίνακα με τις συμμετοχές των εισηγμένων και τις αποδόσεις των θυγατρικών.

Γιατί αποχωρούν οι Έλληνες μεριδιούχοι από τα Α/Κ

Γιατί αποχωρούν οι Έλληνες μεριδιούχοι από τα Α/Κ

Η αγελαία συμπεριφορά των επενδυτών αλλά και η δημιουργία Α/Κ από τις ΑΕΔΑΚ σε περιόδους άνθησης των αγορών αποτελούν δύο από τις αιτίες που οδηγούν τους Έλληνες επενδυτές μακριά από τα Αμοιβαία. ”Θλιβερό” προνόμιο της Ελλάδας να αποτελεί μία από τις τρεις χώρες παγκοσμίως όπου το 2006 καταγράφηκε μείωση των υπό διαχείριση κεφαλαίων.

Και τα hedge funds τώρα σε φάση συγκέντρωσης

Και τα hedge funds τώρα σε φάση συγκέντρωσης

Πρόσφατη έρευνα σε στελέχη 301 αμερικανικών ταμείων με υπό διαχείριση ενεργητικό μεγαλύτερο των 100 εκατ. δολ. έδειξε ότι δύο στους τρεις αναμένουν κύμα συγχωνεύσεων. Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία όμως έχουν καταγράψει μεγάλες απώλειες κατά την πρόσφατη κρίση στα χρηματιστήρια.

Ισχυρή η ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου

Ισχυρή η ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου

Η εκτίμηση ότι η μείωση των επιτοκίων από τη Fed θα τονώσει τη ζήτηση καυσίμων επανέφερε τα κερδοσκοπικά κεφάλαια στο εμπόρευμα, με την ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού” να το οδηγεί 60% υψηλότερα από τα χαμηλά έτους. Οι κινήσεις του OPEC, τα θεμελιώδη της αγοράς και προβλέψεις κορυφαίων αναλυτών για την τιμή του μαύρου χρυσού.

Eurobank: Αύξηση θέσεων σε μετοχές ανάπτυξης

Η μεταβλητότητα στην αγορά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής αβεβαιότητας επισημαίνει σε μελέτη η EFG Eurobank. H επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες σε μετοχές ανάπτυξης (growth stocks).

Cont. Illinois-Northern Rock: Ανάλογες τραγωδίες

Η πιστωτική κρίση που απειλεί τη βρετανική τράπεζα Northern Rock παρουσιάζει κοινά σημεία με την καταστροφική, όπως αποδείχτηκε, περίπτωση της αμερικανικής Continental Illinois, η οποία το 1984 υπέστη ”επιδρομή” από τους καταθέτες της. Τα αίτια των κρίσεων, ο κρίσιμος ρόλος των κεντρικών τραπεζών αλλά και τα... συναγόμενα συμπεράσματα.

ΧΑΚ: Ικανοποίησαν τα εξάμηνα

Iκανοποίησαν τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑΚ, καθώς οι περισσότερες από τις σημαντικότερες εταιρείες ανέβασαν τις οικονομικές επιδόσεις τους. Δείτε ποιοι κλάδοι πρωταγωνίστησαν, ποιες εταιρίες ”εντυπωσίασαν”, αλλά και τον αδύναμο κρίκο…

”Οριακή”... αυτοδυναμία στη Σοφοκλέους

Αν πιστέψουμε τις πρόσφατες εκθέσεις των ξένων θεσμικών -και μετά την (οριακή) νίκη της Ν.Δ.- αναμένουμε μεσοπρόθεσμο ράλι στα ”κρατικόχαρτα” και στις ”παντός καιρού” τράπεζες (!). Ωστόσο, η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι η εγχώρια πολιτική κατάσταση, αλλά η διεθνής οικονομική αστάθεια, που εξακολουθεί να δηλώνει παρούσα…

Σοφοκλέους: Τα 13 αστέρια του ”40άρη”!

Αν και σε επίπεδο δείκτη Mid 40 τα λειτουργικά & τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 13% και 39% αντίστοιχα δείχνοντας μια κακή εικόνα για το α΄ εξάμηνο, η μεσαία κεφαλαιοποίηση κρύβει και μετοχές-εκπλήξεις. Οι 13 μετοχές που βάσει των μεγεθών εξαμήνου, των προοπτικών αλλά και των αποτιμήσεων ”δικαιούνται” να χαρακτηριστούν ως τα αστέρια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης!

Εξάμηνα: Οι 23 περιπτώσεις που σηκώνουν κουβέντα

Αναδυόμενες: Καταφύγια για...ανασφαλείς επενδυτές

Κατασκευές: Επέλαση ξένων για συγχρηματοδοτούμενα

Σε επιφυλακή το ΧΑ-Τι εκτιμούν ειδικοί της αγοράς

Οι κεντρικές τράπεζες στο στόχαστρο

Σοφοκλέους: Οι μετοχές των Ελλήνων θεσμικών

Πόσο ”ασφαλή” είναι τα blue chips

Πολλοί και... ψαγμένοι οι Ασιάτες κροίσοι

Πού πάνε τώρα οι αγορές

Τα μετεκλογικά μέτωπα της Σοφοκλέους

v