Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εταιρικά κέρδη κόντρα στο...τρίγωνο των Βερμούδων

Εταιρικά κέρδη κόντρα στο...τρίγωνο των Βερμούδων

Συνθήκες έντονης μεταβλητότητας επικρατούν στις διεθνείς αγορές λόγω πετρελαίου, δολαρίου και της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σε συνετές και ποιοτικές επιλογές στρέφονται οι αναλυτές, ενώ κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων είναι ότι η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση των μετοχών δεν έχει διακοπεί.

Το ”έξυπνο χρήμα” αλλάζει το τοπίο!

Το ”έξυπνο χρήμα” αλλάζει το τοπίο!

Μια νέα χρηματιστηριακή πραγματικότητα φαίνεται να βιώνει το ΧΑ. Eξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στη Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε κανείς να τις προβλέψει πριν από λίγους μήνες! Σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης παρατηρείται ράλι τιμών, το πετρέλαιο οδεύει προς τα 100 δολ., ενώ οι τιμές–στόχοι διασπώνται ανοδικά στο ταμπλό. Ο ρόλος του έξυπνου χρήματος.

Οι εταιρείες αλουμινίου ”μετακομίζουν”

Οι εταιρείες αλουμινίου ”μετακομίζουν”

Nέο τοπίο διαμορφώνεται στον κλάδο του αλουμινίου. Οι μεγάλοι του κλάδου έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αναζήτηση νέων ενεργειακών πηγών ώστε να τροφοδοτήσουν τα εργοστάσια παραγωγής αλουμινίου. Η τιμή θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι εξυφαίνονται και νέες συγχωνεύσεις.

”Καυτό” εννεάμηνο για έξι εισηγμένες

”Καυτό” εννεάμηνο για έξι εισηγμένες

Mε έντονο ενδιαφέρον αναμένει η χρηματιστηριακή αγορά μέσα στον Νοέμβριο τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων εννεαμήνου των εισηγμένων εταιρειών, από όπου θα προκύψουν σαφέστερες εκτιμήσεις για τα εκτιμώμενα εταιρικά κέρδη του 2007. Τι γίνεται με τις περιπτώσεις των Ηρακλής, Μοχλός, Πλαστικά Θράκης, Mevaco, Αγροτική Ασφαλιστική, Καρδασιλάρης.

Αυξημένη ρευστότητα συνιστούν οι διεθνείς οίκοι

Αυξημένη ρευστότητα συνιστούν οι διεθνείς οίκοι

Aν και η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση των μετοχών δεν δείχνει να έχει μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό, παρότι τα ρίσκα των αγορών έχουν οξυνθεί, η αύξηση της ρευστότητας με σκοπό την επανατοποθέτηση σε χαμηλότερα επίπεδα που προτείνουν ορισμένες τράπεζες δεν φαίνεται κακή λύση στο νέο επενδυτικό σκηνικό το οποίο τείνει να δημιουργηθεί.

Ατλάντικ: Το ”ασανσέρ”, οι φήμες και οι...κόντρες

”Καζάνι που βράζει” θυμίζει η Ατλάντικ, καθώς πληροφορίες –που επισήμως πάντως διαψεύδονται- αναφέρουν ότι σοβεί κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλομετόχων αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρίας, η οποία μάλιστα έχει πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το σχέδιο Αράπογλου για την ”υπέρ-Εθνική” Τράπεζα

Με εφαλτήριο την Τουρκία, η διοίκηση της ΕΤΕ ατενίζει το μέλλον του ομίλου στο εξωτερικό, ”προβάροντας” από τώρα με απόλυτη επιτυχία την ταυτότητα του υπερεθνικού πρωταθλητή. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει χώρος σε αυτό το όραμα του κ. Αράπογλου και για μια μεγάλη κίνηση… εντός συνόρων.

Νέο ”πουλέν” των αναλυτών οι αναδυόμενες αγορές

Πέντε χρόνια πριν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες είχαν προχωρήσει σε σημαντικές απολύσεις στελεχών τους που ασχολούνταν με τις αναδυόμενες. Ωστόσο, η τάση αυτή έχει αντιστραφεί και οι διεθνείς θεσμικοί επενδυτές έχουν μετατραπεί σε μεγάλους θαυμαστές των επιδόσεων των αγορών αυτών. Η υπεραπόδοση των χωρών BRIC, οι κίνδυνοι και ο νέος ...Νasdaq.

Alpha: Μελέτη για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και η αντιμετώπιση του φαινομένου αναλύονται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank (Οκτώβριος, τεύχος 103), με τίτλο ”Προστασία του Περιβάλλοντος: Για να συνεχιστεί η ανάπτυξη μακροπρόθεσμα”.

Καταφύγιο... ανάπτυξης οι ελληνικές τράπεζες

Kαταφύγιο απέναντι στον κίνδυνο αποτελούν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι αναλυτές. Μάλιστα οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών στο εννεάμηνο αλλά και στο σύνολο του έτους χαρακτηρίζονται αισιόδοξες, αφού οι ρυθμοί ανάπτυξης κινούνται σε υψηλά διψήφια ποσοστά. Oι προβλέψεις για το εννεάμηνο και οι νέες τιμές-στόχοι.

ΕΤΕ: ”Βάρος” οι αδυναμίες της αγοράς εργασίας

Τα κρυφά ατού της Σοφοκλέους

Ρωσία: Τα κεφάλαια ψηφίζουν... Πούτιν

Τι εκτιμούν οι διεθνείς οίκοι για τις αγορές

Σπάει κοντέρ η άντληση κεφαλαίων από το ΧΑ

Η κερδοσκοπία πίσω από το ακριβό πετρέλαιο

Αρνητικά μηνύματα από την παγκόσμια οικονομία

Υποτιμημένο το ΧΑΚ έναντι ΧΑ και ευρωαγορών

Παιχνίδι για...γερά νεύρα στη Σοφοκλέους

Τα υπερκέρδη των αμυντικών εταιριών

v