Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

SSSB: Συμβουλές επιβίωσης στη... θερινή καταιγίδα

SSSB: Συμβουλές επιβίωσης στη... θερινή καταιγίδα

Στο 6% προβλέπει τη μέση 10ετή απόδοση των μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, έρευνα της SSSB, στην οποία παρέχονται επενδυτικές συμβουλές επιβίωσης από τις ”θερινές καταιγίδες”. Το ευρώ θα παρουσιάσει την καλύτερη συμπεριφορά από τα άλλα νομίσματα, ενώ ελκυστικότερες είναι οι εκτιμώμενες αποδόσεις για τα καναδικά 10ετή ομόλογα.

Σειρά της Βραζιλίας στο ντόμινο της Λ. Αμερικής

Σειρά της Βραζιλίας στο ντόμινο της Λ. Αμερικής

Λίγο μετά από την κατάρρευση της οικονομίας της Αργεντινής, οικονομολόγοι και αναλυτές έσπευσαν να δηλώσουν ”ανακουφισμένοι” για τον περιορισμό των επιπτώσεων του φαινομένου στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η τωρινή περίπτωση της Βραζιλίας αποτελεί την πλήρη διάψευση των όποιων καθησυχαστικών εκτιμήσεων από ειδικούς και αναλυτές.

Τι περιμένει… ”στη γωνία” τις αγορές;

Τι περιμένει… ”στη γωνία” τις αγορές;

Η απαισιοδοξία της αναλυτικής ομάδας του iraj.gr δεν φαίνεται να είναι χωρίς βάση. Όπως τονίζεται στην πρόσφατη μελέτη, η αύξηση του δανεισμού, αλλά και τα πτωτικά σινιάλα από τις αγορές μετοχών δείχνουν επερχόμενη ύφεση, την οποία οι αναλυτές αδυνατούν να προβλέψουν.

Η δαμόκλειος σπάθη των επισφαλειών

Η δαμόκλειος σπάθη των επισφαλειών

Το αναδυόμενο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας έχει ένα όνομα: επισφάλειες. Οι εκκρεμείς οφειλές των ”κακοπληρωτών” βασανίζουν τους ισολογισμούς και οδηγούν στη δέσμευση γιγαντιαίων κεφαλαίων. Η κατάσταση είναι σαφώς ανησυχητική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την τραπεζοκεντρική ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι μετοχές που ”ελκύουν”… λόγω  αυξημένου EPS

Οι μετοχές που ”ελκύουν”… λόγω αυξημένου EPS

Ποιές μετοχές της Σοφοκλέους συγκεντρώνουν το τελευταίο δίμηνο τις θετικότερες αναθεωρήσεις προβλέψεων των αναλυτών για τα κέρδη τους ανά μετοχή,(EPS) το 2002. Σιδενόρ, ΔΕΗ και ΕΛΤΕΧ στις πρώτες θέσεις.

Morgan Stanley: Θετική για ευρωπαϊκές telecoms

Η εθνική στήριξη, οι αλλαγές στη διοίκηση, αλλά και η βελτίωση του κλίματος στον κλάδο της κινητής, αποτελούν τους λόγους της θετικής μεταβολής που διαπιστώνει σε έκθεσή της η Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται για τον ΟΤΕ.

Θα ”πάρει ανάσες” η αρκούδα;

Πρόσφατη έρευνα της Merrill Lynch, έδειξε ότι το 84% των διεθνών διαχειριστών αισιοδοξούν για το μέλλον των αγορών!! Ωστόσο η συμπεριφορά των αγορών δείχνει οτι ίσως έχουν αξία και οι αντίθετες απόψεις που δεν είναι λίγες. Περαιτέρω μεγάλη πτώση προβλέπει μελέτη αναλυτή του iraj.gr, χωρίς να αποκλείει ένα ενδιάμεσο ”summer rally” στη Wall Street.

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη ”μεγάλη πτώση”

Με τέσσερις τρόπους εκτιμά η SSSB ότι είναι δυνατόν να επηρεαστεί η οικονομία στη ζώνη του ευρώ από την πτώση των μετοχών και την αύξηση της δανειακής έκθεσης: περιορισμός των καταναλωτικών δαπανών, λιγότερες επιχειρηματικές επενδύσεις, ”σφικτά” δάνεια από τράπεζες, και μειωμένες εξαγωγές.

H. Hendry: ”Κίνδυνος οι μετοχές!”

Εξαιρετικά δυσοίωνες εξελίξεις προβλέπει για τις χρηματιστηριακές αγορές, ο διαχειριστής του πλέον επιτυχημένου ευρωπαϊκού fund, κ. Hugh Hendry. Ο κορυφαίος διαχειριστής, με παρουσία και στη Σοφοκλέους, περιμένει περαιτέρω πτώση των αγορών έως και 30%!

Δυσοίωνο το μέλλον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες;

Λίγοι διαφωνούν πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της τελευταίας δεκαετίας. Σχετική μελέτη της Lehman Bros εξετάζει τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά τους, αλλά και το πώς επηρεάζουν τα ”κακά δάνεια” τη θέση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Το P/E του κλάδου για το 2002 διαμορφώνεται στο 15 και στο 12,9 για το 2003.

Αρκούδες στη Γηραιά Ηπειρο!

Διάσπαση κρίσιμων σημείων στις αμερικανικές αγορές

Αλλάζουν οι εκτιμήσεις αναλυτών για ΗΠΑ - S&P 500

Πληθαίνουν τα λουκέτα στις ΕΛΔΕ

Tα... λογιστικά πρότυπα ρίχνουν τις τράπεζες

Το ”θολό” μέλλον των αμερικάνικων αγορών

Προορισμοί ...”ζωής” για εύπορους

Γαλλία: Ο επόμενος γύρος των ιδιωτικοποιήσεων

Τα σενάρια για ΔΕΗ - ΔΕΠΑ περνούν από τον... ΟΟΣΑ

ΗΠΑ: Πτωτική η βραχυπρόθεσμη τάση για μετοχές

v