Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντοκράτορας στο διαδίκτυο το Google.com

Στην πρώτη θέση προτίμησης, από την άποψη ικανοποιητικής υπηρεσίας χρηστών του internet στις ΗΠΑ, βρέθηκε το Google.com, λαμβάνοντας σε δημοσκόπηση στις ΗΠΑ ”ποσοστό εμπιστοσύνης” 80%. Μεταξύ των portals, τo Yahoo! βρίσκεται στην πρώτη θέση (76%), ενώ πρώτο ειδησεογραφικό site εκλέχθηκε ο δικτυακός τόπος του ABC (74%).

Παντοκράτορας στο διαδίκτυο το Google.com
Με το υψηλότατο ποσοστό 80%, η μηχανή αναζήτησης Google βρέθηκε στην πρώτη θέση της προτίμησης από άποψη ικανοποιητικής υπηρεσίας, των χρηστών του Internet στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ όλων των εξεταζόμενων websites (portals, μηχανές αναζήτησης και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες), σύμφωνα με τον Αμερικανικό Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών, που καταρτίζει η εταιρία ForeSee Results σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

Ο συγκεκριμένος δείκτης καταρτίζεται με προσωπικές ερωτήσεις και αναλύσεις της συμπεριφοράς των καταναλωτών και το δείγμα υπερβαίνει τις 200 επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. Μεταξύ των portals, το Yahoo! βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 76%, έχοντας κερδίσει 3 μονάδες βάσης σε σχέση με πέρσι και ακολουθεί ο αντίστοιχος δικτυακός τόπος της Microsoft, με ποσοστό 72%, όσο δηλαδή είναι συνολικά ο μέσος όρος του δείκτη ικανοποίησης για όλα τα υπόλοιπα portals που εξετάστηκαν και δεν αναφέρονται, ενώ πολύ χαμηλά (59%) βρίσκεται το portal της AOL. Συνολικά η ικανοποίηση του κοινού από όλα τα portals διαμορφώνεται σε 68%.

Με την παντοκρατορία του Google, οι μηχανές αναζήτησης δεν είχαν και πολλά περιθώρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ask Jeeves με 62% και ακολουθεί κατά πόδας το Alta Vista με 61%. H συνολική ικανοποίηση διαμορφώνεται για τα ”ψαχτήρια” επίσης σε 68%.

Σε ότι αφορά στα ειδησεογραφικά sites, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο δικτυακός τόπος του ABC με ποσοστό 74% και ακολουθούν ο κοινός δικτυακός τόπος της Microsoft και του δικτύου NBC με 73%, ποσοστό που έλαβαν και όλα τα sites που μετρήθηκαν και δεν αναφέρονται. Επεται το CNN με ποσοστό 72%, η σελίδα των NY Times με 71% και η σελίδα της USA Today με επίσης 71%.

Συνολικά οι ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι από τα διάφορα ειδησεογραφικά sites σε ποσοστό 73%.

To Google, υπερέχει και μεταξύ των sites που επισκέπτονται οι Αμερικάνοι για να αναζητήσουν ότιδήποτε, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα της εταιρίας OneStat.com. Το διάσημο ψαχτήρι καταλαμβάνει μερίδιο επισκεψιμότητας 53,2% και ακολουθείται από το Yahoo! (20,4%), το site της Microsoft (9,1%), Terra Lycos (3,9%), AOL (2,9%), Alta Vista (2,8%) και Ixquick (2,2%), αφήνοντας μόλις 5,5% για όλα τα υπόλοιπα sites.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v