Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

”Κώδωνας κινδύνου” από τη Citigroup για τον SARS

”Κώδωνας κινδύνου” από τη Citigroup για τον SARS

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν επιδεινωθεί από την άτυπη πνευμονία, εξαιτίας της μεγαλύτερης διάρκειας της περιόδου επίδρασης στη ζήτηση, αλλά και λόγω του αρνητικού σοκ στην οικονομία της Κίνας κατά 1,5% - 2% επί του ΑΕΠ, εκτιμά η Citigroup σε report της με ημερομηνία 22 Απρίλιου.

Expert poll για τη Σοφοκλέους

Expert poll για τη Σοφοκλέους

Περιορισμένες προσδοκίες για τη Σοφοκλέους εκφράζουν τα στελέχη της αγοράς, σύμφωνα με το expert poll που διενήργησε η SelasNet στις αρχές Απριλίου. Οι εκτιμήσεις για το δείκτη και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Το ”ταμείο” των διασκέψεων της Αθήνας

Το ”ταμείο” των διασκέψεων της Αθήνας

Θεσμικές αλλαγές, αναδυόμενες αντιπαραθέσεις, και φυσικά η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μερικά από τα όσα άφησε πίσω του το ιστορικό αυτό διήμερο στην Αθήνα. Πως επηρεάζουν οι διεργασίες τα θέματα του Ιράκ και τη μελλοντική εικόνα της ΕΕ, ποιους νέους πόλους αντιπαράθεσης ανέδειξαν και ποιες γέφυρες αποκαθιστούν;

Τι τρέχει με τις συγχωνεύσεις στην Ευρώπη

Τι τρέχει με τις συγχωνεύσεις στην Ευρώπη

Στις μικρομεσαίες ευρωπαϊκές εταιρίες φαίνεται να μετακυλίεται η δραστηριότητα σε επίπεδο απορροφήσεων και συγχωνεύσεων, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις της Γηραιάς πουλούν περιφερειακές δραστηριότητες και τα έχοντα ρευστότητα μεγάλα επενδυτικά σχήματα... προελαύνουν.

Citigroup: ”Ξεφούσκωτη” η ευρω- αγορά ακινήτων!

Citigroup: ”Ξεφούσκωτη” η ευρω- αγορά ακινήτων!

Την απουσία ”φούσκας” στην αγορά ακινήτων της Ευρωζώνης, επισημαίνει σε σχετική έκθεση της 10ης Απριλίου η Citigroup, παρά την σημαντική αύξηση των ενυπόθηκων δανείων και την αρκετά μεγάλη, σε ορισμένες χώρες, άνοδο στις τιμές τους κατά το διάστημα 1995-2001.

Εθνική: Τι συνεισφέρει η ποντοπόρος στην οικονομία

Αύξηση κατά 660 εκατ. ευρώ (αύξηση 0,6% στο ΑΕΠ) θα σημειώσει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδος το 2003, λόγω της αύξησης των διεθνών ναύλων για τη μεταφορά ξηρού φορτίου και πετρελαίου εκτιμά σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Στατιστικά στοιχεία για τον κλάδο. Το ύψος του δανεισμού προς το ναυτιλιακό τομέα από τις ελληνικές τράπεζες.

Ερευνα της Kantor για τη ζήτηση στελεχών

Αύξηση παρουσίασε η ζήτηση στελεχών, και μάλιστα των υψηλόβαθμων, το τελευταίο τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με έρευνα της Kantor Humanis (θυγατρικής της Kantor), βάσει της οποίας οι κλάδοι των πωλήσεων, οικονομικών και μηχανογράφησης κάλυψαν το 54% της ζήτησης.

Αυξάνεται η κίνηση των εναλλακτικών το Φεβρουάριο

Περισσότερα από 300 εκατ. λεπτά χρόνου ομιλίας κατέγραψαν οι οκτώ μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα το Φεβρουάριο. Lannet και Forthnet αποσπούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ενώ σημαντική είναι και η ανάπτυξη της Teledome.

Τα ”ευρωδιλήμματα” του αυριανού σκηνικού

Αντιμέτωπη με πολλαπλά διλήμματα φέρνει την Ευρωπαϊκή Ενωση η κρίση στο Ιράκ και η επιθυμία να αυξήσει τη διεθνή της επιρροή. Πως επηρεάζει το αυριανό σκηνικό η Ενιαία Ευρωπαϊκή Άμυνα και πως εξελίσσονται οι διεργασίες για δημιουργία ευρωπαϊκής κυβέρνησης;

Ολα τα σενάρια για τη ”μητέρα των μαχών”

Η ”μητέρα των μαχών”, δεν διεξάγεται μόνον στα μέτωπα των επιχειρήσεων, αλλά και στις οθόνες των τηλεοράσεων. Μπορεί ο Πάουελ να δηλώνει πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την πολιορκία της Βαγδάτης, ωστόσο, πως σχεδιάζουν οι σύμμαχοι να εισέλθουν στην πόλη; Τι κινδύνους θα συναντήσουν;

Τι προσδοκούν οι Κούρδοι στο μεταπολεμικό Ιράκ

SSSB: Οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας

Η ”καθοδική περιδίνηση” του αεροπορικού κλάδου

Θύμα του πολέμου η παγκόσμια ανάπτυξη

Εθνική: Εκτιμήσεις για αγορά ακινήτων σε ΗΠΑ-ΕΕ

Οι μετοχές ”του πολέμου” και η πίτα των πετρελαίων

Γιατί αρχίζουν τώρα τα… δύσκολα για τους συμμάχους

SSSB: Ταχεία λήξη πολέμου ευνοεί την οικονομία ΗΠΑ

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τις Επενδυτικές

ΙΡΑΚ: Η απόσταση νίκης και ήττας με... αριθμούς

v