Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Expert poll για τη Σοφοκλέους

Περιορισμένες προσδοκίες για τη Σοφοκλέους εκφράζουν τα στελέχη της αγοράς, σύμφωνα με το expert poll που διενήργησε η SelasNet στις αρχές Απριλίου. Οι εκτιμήσεις για το δείκτη και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Expert poll για τη Σοφοκλέους
Προδημοσίευση. ”Με τις προσδοκίες να παραμένουν χαμηλές” τιτλοφορείται η τελευταία τακτική δημοσκόπηση της SelasNet που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 10 Απριλίου 2003, αφού παρά την πτώση του Γενικού Δείκτη στη διάρκεια των δύο μηνών που παρήλθε μεταξύ της προηγούμενης δημοσκόπησης και της τα τρέχουσας, οι προσδοκίες των επαγγελματιών για την πορεία της ελληνικής αγοράς μετοχών παραμένουν ουσιαστικά χαμηλές.

Στο expert poll συμμετείχαν 21 επαγγελματίες της αγοράς οι οποίοι έδωσαν τις εκτιμήσεις για την πορεία των δεικτών του Χ.Α., τις κλαδικές τους προτιμήσεις, αλλά ”ψήφισαν” και τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την περαιτέρω πορεία της ελληνικής αγοράς.

Αναφορικά με την πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. εκτιμάτε ότι σε ορίζοντα 12μήνου (δηλαδή έως τις αρχές Απριλίου του 2004) αναμένεται μια αύξηση της τιμής του κατά περίπου 12%, στην περιοχή των 1.763 μονάδων ενώ το εύρος των απαντήσεων κυμάνθηκε από 1.150 – 2.150 μονάδες.

Για την περίοδο τριών μηνών η μέση εκτίμηση διαμορφώθηκε σε 1.569 μονάδες, με το εύρος απαντήσεων να είναι 1.300 – 1.850, ενώ τέλος για την περίοδο ενός μηνός (αρχές Μαίου) οι ειδικοί προβλέπουν μια τιμή της τάξεως 1.499 (!)μονάδων με το εύρος των απαντήσεων να κυμαίνεται από 1.367 – 1.670.

Ένα ακόμη ερώτημα που τέθηκε στην πρόσφατη έρευνα αφορούσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των εταιριών στο 1ο τρίμηνο του έτους. Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2003, το 55% θεωρεί ότι τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2003 δεν θα παρουσιάσουν βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο, το 20% αναμένει σχετική βελτίωση, ενώ το 25% εκτιμά ότι ίσως υπάρξει επιδείνωση.

* Πλήρης αναφορά για τα αποτελέσματα του expert poll της Selas Investments, σε σχέση με δείκτες, μετοχές αλλά και για τις προσδοκίες των αναλυτών σε σχέση με την διεθνή οικονομία και τους λοιπούς παράγοντες που θα επηρεάσουν το ΧΑ μαζί με πίνακες για τις βασικές ερωτήσεις της δημοσκόπησης αποκλειστικά στο ΜΕΤΟΧΟ που κυκλοφορεί την Παρασκευή 18 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v