Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Τα ”ντεσού” των ρυθμίσεων για ΟΤΕ - Τράπεζες

Τα ”ντεσού” των ρυθμίσεων για ΟΤΕ - Τράπεζες

Δικαστικές εμπλοκές στο εγχείρημα επίλυσης του Ασφαλιστικού των τραπεζών επιχειρεί να προλάβει η κυβέρνηση, δίδοντας παράλληλα τη δυνατότητα στις τράπεζες να προσαρμόσουν στα δεδομένα της ρύθμισης τις τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες λογιστικές τους καταστάσεις, ενώ ορίζεται η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος στο ΤΑΠ – ΟΤΕ μετοχών αντιστοιχουσών σε ποσοστό 4% του ΟΤΕ.

Kantor: Ποια deals θα φέρουν αξία στις τράπεζες

Kantor: Ποια deals θα φέρουν αξία στις τράπεζες

Η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των ελληνικών τραπεζών αποτελεί προϋπόθεση για τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Kantor. Ποια τραπεζικά ιδρύματα θα βρεθούν (και γιατί) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πιθανά deals.

Hellastat: Χαίρουν άκρας υγείας οι φαρμακευτικές

Hellastat: Χαίρουν άκρας υγείας οι φαρμακευτικές

Μέσο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων που υπερβαίνει το 14% εμφάνισαν το 2004 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των φαρμάκων, του εξοπλισμού και των αναλωσίμων, συμπεραίνει σε έρευνά της η Hellastat. Αγκάθι το ζήτημα των καθυστερημένων εισπράξεων.

ΙCAP: Ανοδικές τάσεις σε κλάδο εμφιαλωμένων νερών

ΙCAP: Ανοδικές τάσεις σε κλάδο εμφιαλωμένων νερών

Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς εμφιαλωμένων νερών ακολούθησε ανοδική πορεία την περίοδο 1995-2004, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 10% (βάσει ποσότητας), αναφέρει σε κλαδική μελέτη της η ICAP. Ο κλάδος παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Hellastat: Η εξυγίανση κόστισε στις ασφαλιστικές

Hellastat: Η εξυγίανση κόστισε στις ασφαλιστικές

Η λειτουργική εξυγίανση, η κεφαλαιακή ενίσχυση, η κινητοποίηση εναλλακτικών δικτύων αλλά και η επιθετική τιμολογιακή πολιτική χαρακτήρισαν την ασφαλιστική αγορά κατά το 2004, σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης που πραγματοποίησε η Hellastat.

ICAP: Επιδεινώνονται οι προσδοκίες των νοικοκυριών

Οι έντονοι φόβοι για άνοδο του κόστους ζωής είχαν ως αποτέλεσμα το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που αναμένουν επιδείνωση του κλίματος το 2005 να αυξηθεί σε 57,5% από 30,7%, όπως προκύπτει από έρευνα της ICAP με τίτλο ”Πορεία των Ελληνικών Νοικοκυριών. Εκτιμήσεις 2004 – Προσδοκίες 2005”.

”Ολυμπιακές” επιδόσεις για τον τουρισμό το 2005

Μετά από τρία χρόνια πολύ χαμηλών επιδόσεων για τον ελληνικό τουρισμό (κυρίως όσον αφορά το Ολυμπιακό έτος 2004), οι πρώτες ενδείξεις για το 2005 συγκλίνουν στην πρόβλεψη ότι ο τουρισμός ανακάμπτει, αναφέρει σε ειδική ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Οι κύριοι παράγοντες ενίσχυσης είναι η ανανεωμένη διαφημιστική εκστρατεία, καθώς και η ”παρακαταθήκη” των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κ. Βέργος: Οι αναλύσεις ευνοούν τις εισηγμένες

Οι αναλύσεις επηρεάζουν θετικά την χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων εταιριών συμπεραίνει ο Κ. Βέργος, Διευθυντής τμήματος Αναλύσεων και Αναδοχών της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ. Παράλληλα ο κ. Βέργος επισημαίνει τα οφέλη που προσδίδουν στις εταιρίες η δημιουργία τμημάτων επενδυτικών σχέσεων. Συγκριτική ανάλυση των εκτιμήσεων των Ελλήνων έναντι των ξένων.

Υπερσυγκέντρωση στον κλάδο χυμών - αναψυκτικών

Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς χυμών εμφάνισε ανοδική πορεία την περίοδο 1995-2004, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 3%, επισημαίνει η ICAP σε κλαδική της μελέτη για τους Χυμούς – Αναψυκτικά. Ωστόσο το 2004 η αγορά μειώθηκε 2% περίπου σε σύγκριση με το 2003.

Υπόθεση Proton: ”Μπλόκο” από τις αρχές

Κλείνει η ”κερκόπορτα” που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο εισηγμένων εταιριών από το... παράθυρο της Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του euro2day.gr, oι αρχές δεν δέχονται τη συγχώνευση εισηγμένων ΑΕΕΧ με τη μη εισηγμένη Proton, οπότε η τελευταία θα πρέπει πρώτα να εισαχθεί στο Χ.Α. με δημόσια εγγραφή.

Σημαντικά τα προβλήματα στην υιοθέτηση των ΔΛΠ

Ερευνα: Επιδεινώνεται ο δανεισμός των εισηγμένων

Την ”έκαναν λαχείο” στη πλάτη των Κρατικών Λαχείων

Η Ελληνική Θαλασσοκαλλιέργεια καταξιώνεται

Εγνατία: Ασαφείς οι επιπτώσεις των ΔΛΠ σε τράπεζες

Από την κόλαση έως τον παράδεισο της... φορολογίας

Μελέτη της ICAP για ιδωτικές υπηρεσίες ασφάλειας

IOBE: Εκθεση για δαπάνες Υγείας και Φαρμάκων

Μπαράζ εκθέσεων - αναλύσεων για ΟΠΑΠ (update)

Τα πεπραγμένα των εννέα εισηγμένων στη ΝΕΧΑ

v