Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stat Bank: Μελέτη για καύσιμα και λιπαντικά

Stat Bank: Μελέτη για καύσιμα και λιπαντικά

Αυξημένος κατά 30% εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών 54 εταιριών εμπορίας καυσίμων – λιπαντικών κατά το 2005 σε σχέση με 2004, σύμφωνα με τη μελέτη της Stat Bank. Η αύξηση τζίρου δεν στάθηκε ικανή να βελτιώσει τη κερδοφορία τους, η οποία εμφάνισε μείωση 27%.

Kύπρου-Εμπορική:Το παρασκήνιο & τα διλήμματα (upd)

Kύπρου-Εμπορική:Το παρασκήνιο & τα διλήμματα (upd)

Σήμερα το μεσημέρι η ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου θα γνωστοποιήσει, κατ’ αρχήν στον Γ. Αλογοσκούφη, το περιεχόμενο της πρότασής της για την Εμπορική. Χθες, το επιτελείο και οι σύμβουλοι της τράπεζας εργάζονταν πυρετωδώς για να λύσουν το ”γρίφο”, καθώς η πρόταση επιχειρεί να καλύψει αντικρουόμενες απαιτήσεις. Οι πληροφορίες για την αναλογία και το ύψος του τιμήματος. Οι πολιτικές και άλλες αντιδράσεις.

Folli-KAE: Το αμφιλεγόμενο deal στο... μικροσκόπιο

Folli-KAE: Το αμφιλεγόμενο deal στο... μικροσκόπιο

Με επικριτικά σχόλια (κυρίως για το ύψος του τιμήματος) υποδέχτηκε η πλειονότητα των αναλυτών το deal της Folli Follie για την απόκτηση των ΚΑΕ, ενώ σημαντική πίεση δέχθηκαν οι μετοχές των δύο εταιριών. Από την πλευρά τους, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τονίζουν πως πρόκειται για κίνηση στρατηγικής σημασίας και μακράς πνοής, για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια.

Επιπτώσεις της διόρθωσης των αγορών στην οικονομία

Επιπτώσεις της διόρθωσης των αγορών στην οικονομία

Αρθρο του Οικονομολόγου Δρ. Μανώλη Δαβραδάκη με τίτλο: ”Οι επιπτώσεις της πρόσφατης διόρθωσης του χρηματιστηρίου στην οικονομική δραστηριότητα” δημοσιεύεται στο πέμπτο τεύχος της περιοδικής έκδοσης ”Οικονομία και Αγορές” της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank EFG.

Hellastat: Μελέτη για το εμπόριο καυσίμων

Hellastat: Μελέτη για το εμπόριο καυσίμων

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των εσόδων του επιτυγχάνει την τελευταία 3ετία ο κλάδος χονδρικού εμπορίου καυσίμων και λιπαντικών, ενισχυμένος από την εξέλιξη των τιμών και δευτερευόντως από την αύξηση της κατανάλωσης, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Hellastat.

Κλαδική Μελέτη της ICAP για το Σκυρόδεμα

Άνοδο εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η εγχώρια παραγωγή σκυροδέματος το 2006 (εξαιρουμένου του εργοταξιακού), μετά την ελαφρά μείωση που παρατηρήθηκε το 2005 σε σχέση με το 2004, σύμφωνα με τη νεότερη έκδοση κλαδικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Μελετών Οικονομικού Περιβάλλοντος της ICAP.

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο των Super Market

Ικανοποιητική αύξηση στον τζίρο του οργανωμένου λιανεμπορίου φέρνει η οργανική ανάπτυξη, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat. Ο συνολικός κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση κατά 6,6% το 2005, αλλά με ακριβό τίμημα, ήτοι μείωση 5,4% στα λειτουργικά κέρδη των 6 μεγαλύτερων.

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο αυτοκινήτου

Πτώση 6,9% σημείωσαν οι ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων το 2005. Τα συνολικά έσοδα 39 επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΑΑ για το 2005, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat, μειώθηκαν κατά 4% και τα καθαρά προ φόρων κέρδη κατά 16,6%. Πτωτική είναι η τάση και στο πρώτο 5μηνο του 2006 σε σαφώς ηπιότερους τόνους ωστόσο, καθώς οι πωλήσεις υπολείπονται κατά 1,4%.

Πρώτα οι Γάλλοι και μετά οι... άλλοι

Η δημόσια προσφορά της Credit Agricole για την Εmporiki εξυπηρετεί πλήρως τους σχεδιασμούς της και ανατρέπει όλων των υπολοίπων. Τι αλλάζει τώρα στο σκηνικό της διεκδίκησης και ποια τα ”μυστικά” της κίνησης των Γάλλων, που αιφνιδίασε την αγορά.

Ξένοι επενδυτές στηρίζουν τις αποκρατικοποιήσεις

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, συνιστά η έντονη παρουσία ξένων χαρτοφυλακίων στις μέχρι τώρα κινήσεις αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης η οποία οδήγησε στην εισροή ξένων κεφαλαίων ύψους 2,663 δισ. ευρώ (Μάρτιος 2004-Μάιος 2006). Τα επόμενα σχέδια για Εμπορική, ΕΤΑ, Αερολιμένα Αθηνών, ΔΕΠΑ, αλλά και τις ΣΔΙΤ.

Ακτινογραφία στα τρίμηνα, νικητές και ηττημένοι

Μελέτη της Hellastat για το φαρμακευτικό κλάδο

BC - Ιατρικό: Η... ”χημεία” χάλασε το deal

Εθνική: Θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη στη ΝΑ. Ευρώπη

TPG: Κι άλλες ελληνικές εταιρίες στο ”στόχαστρο”

Μια σύγκριση στα deals Dexia και ETE στην Τουρκία

Πήγασος: Στο +59,7% τα κέρδη τριμήνου

EFG Eurobank: Ημερίδα για την αγορά ακινήτων

Stat Bank: Ερευνα για αγορά παιδικών παιχνιδιών

Ασυνεπέστερες οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2005

v