Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 3.400 - 3.600 μονάδες βλέπει το Γ.Δ. η Kantor

Την εκτίμηση ότι Γενικός Δείκτης θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 3.400-3.600 μονάδων έως το τέλος του έτους, διατυπώνει η KANTOR CAPITAL στην ετήσια επισκόπησή της για το ΧΑ, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών στο α’ τρίμηνο 2006 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2005.

Στις 3.400 - 3.600 μονάδες βλέπει το Γ.Δ. η Kantor
Την εκτίμηση ότι Γενικός Δείκτης θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 3.400-3.600 μονάδων έως το τέλος του έτους, διατυπώνει η KANTOR CAPITAL στην ετήσια επισκόπησή της για το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών στο πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στην έκθεση ότι και μέσα στο 2006 η χρηματιστηριακή πορεία των μετοχών θα είναι συνυφασμένη με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Σε ότι αφορά το 2005 που είναι και η επισκοπούμενη χρονιά διαπιστώνεται ότι η υψηλή ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησης από τα οικονομικά μεγέθη και την ελάχιστη οικονομική αξία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αγορά συνέχισε να λειτουργεί με βάση την οικονομική πορεία των εταιρειών.

Η κεφαλαιοποίηση ερμηνεύεται κατά κύριο λόγο από τα λειτουργικά αποτελέσματα και τα Ίδια Κεφάλαια, ενώ, μετά από αρκετά χρόνια, σημαντική εμφανίζεται και η Μεταβολή Λειτουργικών Κερδών.

Εξετάζοντας ειδικότερα τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης (> 100 εκατ. ευρώ), παρατηρείται σημαντική ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησής τους από τα οικονομικά τους μεγέθη, σε αντίθεση με τις μικρότερες εταιρείες όπου η ερμηνευσιμότητα διαχρονικά κινείται στο εύρος 30%-40%.

Αυτό αναδεικνύει εμφατικά το γεγονός ότι οι επενδυτικές αποφάσεις για μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης δεν στηρίζονται συστηματικά σε σαφή οικονομικά κριτήρια.

Η γενικά υψηλή ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησης από τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών οδήγησε σχεδόν στην εξάλειψη κάθε πρόσθετης αναγνώρισης αξίας (”αέρας”) των εταιρειών καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές έχουν γίνει περισσότερο ορθολογικοί, λαμβάνοντας υπόψη τους τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη.

Εξαίρεση αποτελούν οι εταιρείες Πληροφορικής και σε μικρότερο βαθμό αυτές των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας και των Κατασκευαστικών, των οποίων οι κεφαλαιοποιήσεις διατηρούν στοιχεία ”αέρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v