ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ώρα για καθαρές λύσεις!

Ώρα για καθαρές λύσεις!

Έτσι, όχι μόνο δεν πάμε μπροστά αλλά κινδυνεύουμε και με άτακτη υποχώρηση. Η λύση στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» πρέπει να δοθεί άμεσα, στη βάση αρχών ισονομίας και αποτελεσματικότητας. Αλλιώς...

Το «mission impossible» του Ομπάμα στο Βερολίνο

Το «mission impossible» του Ομπάμα στο Βερολίνο

Οι άνθρωποι αφενός έχουν… εκλογές το 2017 και αφετέρου, ακόμη δεν μας εμπιστεύονται. Έτσι, λοιπόν, ας μην κρατάμε μεγάλο καλάθι, σχετικά με την όποια παρέμβαση Ομπάμα προς το Βερολίνο, για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης Ομπάμα

Ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης Ομπάμα

Είναι άγνωστο εάν η ρητορική Ομπάμα μπορεί να μετουσιωθεί σε έργα, σε ό,τι αφορά στην ελληνική κρίση χρέους, στον ρόλο της Γερμανίας στην ΕΕ ή ακόμη, στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης. Υφίσταται, όμως, ως παρακαταθήκη.

Νόμος είναι το δίκιο του… πελάτη

Νόμος είναι το δίκιο του… πελάτη

Γιατί πρέπει να προσδοκούμε έξοδο από την κρίση, όταν έννοιες όπως αυτή του… ανταγωνισμού εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως ανάθεμα; Όσο αυτό δεν αλλάζει, θα παραμένουμε θύματα των κάθε λογής… «πελατών».

Δεν πάει άλλο...

Δεν πάει άλλο...

Δίχως ελπίδα, δεν πάει το πράγμα. Είναι αδιέξοδο, ενισχύει την κοινωνική δυσφορία και ενδέχεται να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ακόμη και ετούτη την ύστατη ώρα, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Νέες ιδέες από… παλιά μυαλά;

Η απουσία εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ως λόγος άρνησης στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δικαιολογείται μόνο έως ένα βαθμό. Από εκεί και μετά, η υπόθεση σαφώς αφορά άλλα αίτια και δη, αμιγώς γερμανικά.

Οι αγορές ξέρουν… καλύτερα!

Οι αγορές λειτουργούν ως προεξοφλητικοί μηχανισμοί και σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αποφάνθηκαν χθες ότι «όλα καλώς». Δίχως αυτό, βεβαίως, να αποκλείει αναταράξεις καθ' οδόν…

Οι «Ράμπο» και ο κρυμμένος θησαυρός

Τι νόημα έχει να δουλεύεις, όταν γνωρίζεις ότι θα «σου τα πάρει» το κράτος, επειδή δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του; Η φοροδιαφυγή αποτελεί την κυριότερη πηγή κοινωνικής αδικίας και επιτέλους, οφείλει να παταχθεί…

Οι άλλοι και… εμείς!

Μπήκαν σε μνημόνιο μετά από εμάς και βγήκαν πριν από εμάς. Χώρες της ευρωζώνης που έκαναν πράξη τον λόγο τους και σήμερα δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους. Εμείς, πάλι, ακόμη… παλεύουμε.

Δίχως περίοδο χάριτος...

Μπορούν να προσφέρουν στη χώρα τη χαμένη αξιοπιστία της; Μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και να τους γλιτώσουν από τα «χειρότερα»; Εάν ναι, θα έχουν πετύχει. Εάν όχι... και εν πάση περιπτώσει, από αυτό θα κριθούν.

Καιρός να αλλάξετε… κανάλι!

Άφησέ με να... δουλέψω

Δεν θέλει κόπο, θέλει… τρόπο!

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο… Ρέγκλινγκ

Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο… ανασχηματισμός!

Δεν είναι ώρα για ... «κολλήματα»

Έκαναν το όνειρο του κάθε νοικοκύρη, εφιάλτη!

Χωρίς ταμείο... δουλειά δεν γίνεται!

Να φύγετε, να πάτε… αλλού!

Άλλο το χρέος, άλλο η αξιολόγηση!

v