ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Δίχως νέα 100άρα δεν βγαίνει!

Δίχως νέα 100άρα δεν βγαίνει!

Είναι θέμα απλής αριθμητικής. Έτσι που είναι στημένη η υπόθεση με τους φόρους, πολύ απλά, δεν βγαίνει. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και η παρεμπόδιση της ανάκαμψης στην οικονομία.

Να φύγετε, να πάτε αλλού!

Να φύγετε, να πάτε αλλού!

Όπως στέκουν σήμερα τα πράγματα, ακόμη κι αν αχνοφέγγει φως στο βάθος του τούνελ, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Εάν δεν αλλάξουν, δε, σύντομα, η πορεία ίσως δεν είναι ευχερώς αναστρέψιμη…

Η χαμηλή πτήση της ανάπτυξης

Η χαμηλή πτήση της ανάπτυξης

Μπορούμε και δεν θέλουμε; Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από το σημερινό μας τέλμα και δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να το πετύχουμε; Συχνά, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι «ναι».

Έβαλε μυαλό η Ευρώπη;

Έβαλε μυαλό η Ευρώπη;

Το πράσινο φως που έδωσαν χθες Μέρκελ και Μακρόν στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ενιαίου υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης έρχεται με καθυστέρηση πολλών ετών. Τουλάχιστον, όμως, δημιουργεί ελπίδες για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Κάλλιο αργά παρά… ποτέ

Κάλλιο αργά παρά… ποτέ

Μετά από δύο χρόνια παλινωδιών, προσεγγίσαμε εκ νέου το σημείο εξόδου από την κρίση και συζητούμε σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές. Δεν είναι μόνον το στοιχείο αυτό, όμως, που θα σηματοδοτήσει το τέλος…

Δεν είναι μόνον οι εντυπώσεις, είναι και η… ουσία

Τα αίτια της παρούσας κρίσης δεν άπτονται μόνον του διαβόητου διπλού ελλείμματος, δημοσιονομικού και εμπορικού. Κυριότερα, αφορούν τη δυνατότητα της χώρας μας να «λειτουργήσει» συντεταγμένα και αποτελεσματικά. Το «γιατί» ακολουθεί…

Η έξυπνη ζαριά των Κυπρίων

Το στοίχημα που παίζεται στο κοίτασμα Ονησίφορος του οικοπέδου 11 της κυπριακής ΑΟΖ αυτές τις ημέρες δεν αφορά μόνον στην Κύπρο. Αφορά στα συμφέροντα σειράς κρατών της περιοχής, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης.

Εμείς, οι φόροι και τα αυτονόητα

Κινητήριος μοχλός στην οικονομία είναι η έννοια του κινήτρου. Δηλαδή, του κέρδους. Εάν αυτό εκλείψει, ολόκληρη η «άσκηση» χάνει το νόημά της. Κατά τα φαινόμενα, το οικονομικό επιτελείο έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό.

Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά!

Η -έστω πρόσκαιρη- άρση της αβεβαιότητας που ακολούθησε την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης έχει ημερομηνία λήξης. Την ημέρα εκείνη, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι «μπορούμε». Για αυτό κάνουμε κάτι;

Το λάθος μήνυμα

Ο τόπος έχει ανάγκη να σταθεί στα πόδια του και όχι να κυλήσει σε μία νέα περίοδο αβεβαιότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, η ανάλωση των πολιτικών δυνάμεών του σε μία νέα δίνη σκανδαλολογίας προσφέρει μόνον κακή υπηρεσία.

Τα τζιτζίκια τραγουδάνε ακόμη

To Eurogroup, η τρομοκρατία και το Noor 1

Ο στενός κορσές της γερμανικής Ευρώπης

Επτά χρόνια είναι πολλά

Λήξτε το…

Το τέλος του… κοτζάμπαση

Οι συντεχνίες στη μάχη κατά των POS

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπουτάρης

Τα σκουπίδια και το Plan B

Επιχειρηματικότητα του φραπέ και ΑΕΙ του «ασύλου»

v