ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Βάλτε τέλος στη λασπολογία

Βάλτε τέλος στη λασπολογία

Από αυτήν την κρίση, άραγε, δεν μάθαμε τίποτε; Τα ίδια λάθη που χαρακτήρισαν την περίοδο του δικομματισμού επαναλαμβάνονται σήμερα με αφορμή τις υποθέσεις των υποβρυχίων και του φαρμάκου. Δεν το καταλαβαίνουν ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλη λάσπη;

Καθαρές λύσεις και για τους βουλευτές

Καθαρές λύσεις και για τους βουλευτές

Αν πιστεύουν ότι «ήδη έδωσαν» ή ότι υπάρχει συνταγματικό κώλυμα για τη μείωση των αποδοχών τους, ας μη τις μειώσουν. Ούτως ή άλλως, δεν θα σωθούμε. Ας καταργήσουν όμως αυτό το διαβόητο αφορολόγητο που συνεχίζουν να απολαμβάνουν…

Το δικαίωμα στο «όχι»

Το δικαίωμα στο «όχι»

Μπορεί η ελληνική οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της δίχως δανεικά δεκανίκια; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να τη δώσει μόνον η ίδια η κοινωνία και ο τρόπος με τον οποίο θα υποδεχθεί τις -όποιες- διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιχειρήσει η παρούσα κυβέρνηση.

ΑΕΙ: Ο αργός θάνατος του αυτοδιοίκητου

ΑΕΙ: Ο αργός θάνατος του αυτοδιοίκητου

Όσα διαδραματίζονται σήμερα στα πανεπιστήμια, τελικά, πλήττουν τους ίδιους τους θεσμούς. Καταλύεται η έννομη τάξη και σπαταλιέται το χρήμα του φορολογουμένου. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία πρέπει να λήξει άμεσα.

Κοιτώντας τους άλλους να γελούν

Κοιτώντας τους άλλους να γελούν

Kάποιοι υψηλά ιστάμενοι πιστεύουν ότι πρέπει να τραβάμε κουπί εμείς και όσοι φοροδιαφεύγουν να γελούν αμέριμνοι. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες που θα μπορούσαν να είναι φθηνότερα; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;

Κομμένη η πλάκα με τα πανεπιστήμια

Είναι δικαίωμα των διοικητικών υπαλλήλων να κρατούν το Μετσόβιο και το Καποδιστριακό κλειστά, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Σέβεται κανείς το δικαίωμα των φοιτητών στη μόρφωση; Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Κύριοι, μην μας κοροϊδεύετε…

Oι φίλτατοι του οικονομικού επιτελείου νομίζουν ότι μπορούν να «δουλεύουν» τους πάντες στο θέμα του φόρου ακινήτων; Μιλούν για μικρότερες επιβαρύνσεις στο νέο φόρο όταν οι αντικειμενικές αξίες συνιστούν εμπαιγμό από οποιαδήποτε άποψη κι αν προσεγγίσει κανείς το θέμα!

Ο κίνδυνος της ρετσινιάς

Ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας αφορά την παράμετρο της ψυχολογίας. Εάν έχει εμπεδωθεί ότι μια οικονομία «πάσχει», δύσκολα προσελκύει επενδύσεις, ακόμη και εάν στην πραγματικότητα σταδιακά «θεραπεύεται». Αν, δε, η αποθεραπεία καθυστερεί με ευθύνη του ασθενή, τότε…

Τα μερεμέτια δεν αρκούν!

Όπως και να βαφτίσουν το νέο φόρο ακινήτων, αν δεν αλλάξει η συνολική στρατηγική, δεν θα γίνει δικαιότερος. Με το «τόσα μου λείπουν και τόσα σου ζητάω» τα συνήθη υποζύγια θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν.

Μητέρα όλων των μαχών το ακίνητο

Αν ο νέος νόμος για τη φορολογία ακινήτων αφενός δεν ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, διευρύνοντας τη φορολογική βάση, και αφετέρου δεν στηριχθεί σε νέες αντικειμενικές αξίες και τιμές ζώνης, τότε η «εξέγερση» δεν θα αφορά μόνον τους βουλευτές.

Τα πικρά μαθήματα μιας κρίσης

Αστυνομία τζακιών και μυαλά... πετεινών

«Δώρο» Τσίπρα σε Σαμαρά η πρόταση μομφής;

Ακίνητα: Η χαμένη ντροπή του πολιτικού συστήματος

Η συνέπεια πρέπει να... ανταμείβεται

Ξέχασαν τη Βαϊμάρη οι Γερμανοί;

Ανοικτά καταστήματα και κλειστά μυαλά

Εισπράττοντας οργή αντί για φόρους

Πού θα τα βρείτε τα λεφτά;

Η μάχη της στάνης και των πελατειακών σχέσεων

v