ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Logicom: Μια κυπριακή πολυεθνική εισηγμένη σε ΧΑΚ

Logicom: Μια κυπριακή πολυεθνική εισηγμένη σε ΧΑΚ

Για τη ”συνταγή της επιτυχίας” της κυπριακής Logicom, για τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το growth story θα συνεχιστεί αλλά και για τη μετοχή που διαπραγματεύεται στο ταμπλό της Κοινής Πλατφόρμας μιλά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Logicom, κ. Βαρνάβας Ειρήναρχος.

Τ. Κολλίντζας: ”Μη δαιμονοποιείτε τα ομόλογα”

Τ. Κολλίντζας: ”Μη δαιμονοποιείτε τα ομόλογα”

Yπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών για ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Αττικής τάσσεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, καθηγητής κ. Τρύφων Κολλίντζας. Τι λέει για το ζήτημα των ομολόγων, τα deals στον τραπεζικό κλάδο, την κερδοφορία και τις προβλέψεις της Τρ. Αττικής αλλά και για τις... εκλογές σε συνέντευξή του στο Euro2day.

Γ. Ακκάς: Αλλάζει το κλίμα στην κλωστοϋφαντουργία

Γ. Ακκάς: Αλλάζει το κλίμα στην κλωστοϋφαντουργία

Σαφείς ενδείξεις για αλλαγή του δυσμενούς κλίματος που ταλάνιζε τα τελευταία χρόνια την κλωστοϋφαντουργία καταγράφονται από την αρχή του έτους, καθώς μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες καταστημάτων επανέρχονται στην ελληνική αγορά. Μιλάει ο Γιάννης Ακκάς, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Υφαντουργίας.

Κανάκης: ”Έμφαση σε Β. Ελλάδα και Βαλκάνια”

Κανάκης: ”Έμφαση σε Β. Ελλάδα και Βαλκάνια”

Πρόκειται για μια εταιρεία μικρής κεφαλαιοποίησης με μηδενικό δανεισμό και ομαλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και σε πείσμα όσων δηλώνουν ότι ο κλάδος της ζαχαροπλαστικής δεν διαθέτει growth, ο κ. Στέλιος Κανάκης, πρόεδρος της ομώνυμης εισηγμένης, αναλύει τις στρατηγικές στις οποίες θα βασιστεί προκειμένου η εταιρεία του να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Τι λέει για την έως τώρα πορεία της εταιρίας, τις νέες συνεργασίες και τον ανταγωνισμό.

Oι μεγαλομέτοχοι στη δίνη των Μετόχων Ακτιβιστών!

Oι μεγαλομέτοχοι στη δίνη των Μετόχων Ακτιβιστών!

”Πονοκέφαλος” των μεγαλομετόχων, αλλά και δύναμη για θετικές αλλαγές, οι ακτιβιστές μέτοχοι έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο εξωτερικό και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα την κάνουν και στην Ελλάδα. Μια ειδικός στο Investor Relations, η κ. Μαρία Νικολακάκη, περιγράφει αυτό το νέο φαινόμενο και… προειδοποιεί!

ΕΛΙΧΘ: Έτσι θα πετύχει το φιλόδοξο business plan

Βασισμένες στην οργανική ανάπτυξη και χωρίς βαρύγδουπες εξαγορές, οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες έχουν χαράξει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους για την προσεχή πενταετία. Ποια είναι τα βασικά συστατικά της στρατηγικής όπως τα καθορίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Κατσιβέλης, γιατί υποχώρησε η τιμή της μετοχής της εταιρίας.

Κυριακίδης: ”Βλέπει” διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης

Απογοητευμένος από τη νοοτροπία των μανδαρίνων του Δημοσίου, που εξακολουθούν να φρενάρουν κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, δηλώνει ο Ηλίας Κυριακίδης, επικεφαλής του ομίλου FHL Κυριακίδης. Εξηγεί γιατί αποφάσισε να ”παγώσει” παραγωγικές επενδύσεις που είχαν σχεδιαστεί, προαναγγέλλει νέα έργα στο εξωτερικό και περιγράφει με ποιον τρόπο η ανάπτυξη του ομίλου θα ”τρέχει” με διψήφια νούμερα έως το 2012.

Χωρίς ισχύ η Ελλάδα στην αγορά ενέργειας

Η Ελλάδα δεν διαθέτει εταιρείες στον ενεργειακό τομέα που να διασφαλίζουν έντονο στρατηγικό πλεονέκτημα σε όποιον τις αποκτήσει. Την ίδια στιγμή φαίνεται να έχει υστερήσει σε πολιτικές και στρατηγικές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική ισχύ της στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα. Την άποψη αυτή εκφράζει ο πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Kantor, κ. Κώστας Μητρόπουλος. Σχόλια για επιλογές ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίου, Μοtor Oil και Ρόκα.

Συνέντευξη Μωραϊτάκη για ΣΜΕΧΑ και ομόλογα

”Άπλετο φως” στην υπόθεση των ομολόγων ζητά ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο euro2day.gr, χαρακτηρίζοντας μέγιστο ηθικό ζήτημα την προστασία των χρημάτων των Ταμείων. Τι απαντά στους επικριτές του, πώς σχολιάζει την υποψηφιότητα Σιαφάκα, τι λέει για τράπεζες και... ”σάπια φρούτα”.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του ΧΑΚ

Ο Αντιπρόεδρος του κυπριακού Χρηματιστηρίου κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλά για τις προτεραιότητες που χαράσσονται μετά την εκκίνηση της Κοινής Πλατφόρμας με τη Σοφοκλέους και τις προοπτικές ένταξης και άλλων κεφαλαιαγορών στο κοινό εγχείρημα Αθήνας-Λευκωσίας.

”Θα συνεχίσει αυτόνομα η ΚΡΙ-ΚΡΙ”

ΝΑΥΠ: Ισχυρή άμυνα με προϋποθέσεις αντεπίθεσης

Άνοδο τουλάχιστον 40% αναμένει φέτος η Revoil

Ν.Μηταράκης: Μεγάλο θέμα τα δικαιώματα μειοψηφίας

Κ. Πετρόπουλος: Οι νέοι στόχοι για το 2007

Τ. Κιτσικόπουλος: ”Εξ Ανατολών ο κίνδυνος”

Ο ”γκουρού” της Citigroup στο euro2day

ΕΥΑΘ: ”Τι συζητάμε με το Suez Group”

Ν. Μεταξάς: Η επόμενη μέρα της Κοινής Πλατφόρμας

ORN Capital: ”Κατηγορώ” για ΕΛΑΪΣ - UNILEVER

v