Αρνητικό το κλίμα στη Wall Street (update)

Σε αρνητική τροχιά κινείται πλέον η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να κατασταλάζουν στο αν η μικρότερη της αναμενόμενης παραγωγή νέων θέσεων εργασίας το Μάιο είναι φιλική για την αγορά.

Σε αρνητική τροχιά κινείται πλέον η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να κατασταλάζουν στο αν η μικρότερη της αναμενόμενης παραγωγή νέων θέσεων εργασίας το Μάιο είναι φιλική για την αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το Μάιο δημιουργήθηκαν μόλις 78.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 274.000 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν περίπου 185.000 νέες θέσεις εργασίας. Όπως επισημαίνουν αμερικανοί οικονομολόγοι, ο ρυθμός παραγωγής θέσεων εργασίας είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας διετίας. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 5,1% από 5,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι για τα μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας καθώς αφενός ενισχύεται το σενάριο της οικονομικής επιβράδυνσης στις ΗΠΑ επιδρώντας στα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά αφ’ ετέρου, ενισχύονται οι πιέσεις προς τη Federal Reserve για διακοπή των περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η L-3 Communications Holdings συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία αμυντικού εξοπλισμού Titan Corp. έναντι 1,97 δισ. δολ. σε ρευστό και 680 εκ. δολ. σε αποπληρωμή χρεών. Το premium εξαγοράς ανέρχεται σε 1,36% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Constellation Brands ζήτησε από τις Citigroup, Merrill Lynch και Bank of America να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της βρετανικής εταιρίας ποτών Allied Domecq.

Εν τω μεταξύ, η JP Morgan αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της Intel, αποδίδοντας την αναθεώρηση στην ενισχυμένη ζήτηση στην Ασία. Σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Intel προχώρησε και η UBS.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.470 μονάδες με απώλειες 0,78%%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,1%%, στις 2.074 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,6%, στις 1.197 μονάδες.

Εξάλλου, στις 4.999 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με απώλειες 0,11%, ενώ πτώση 0,48%, σημείωσε ο Dax, στις 4.510 μονάδες. Πτώση 0,51% για τον Cac, στις 4.162 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v