Νευρικότητα στη Wall Street

Με μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί τόσο λόγω της κίνησης του πετρελαίου πάνω από τα 54 δολάρια όσο και λόγω της ενίσχυσης των επιδομάτων ανεργίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Με μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί τόσο λόγω της κίνησης του πετρελαίου πάνω από τα 54 δολάρια όσο και λόγω της ενίσχυσης των επιδομάτων ανεργίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν αναπάντεχα στις 350.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου, λόγω των απολύσεων στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για οριακή άνοδο κατά 1.000 αιτήσεις, στις 324.000.

Παράλληλα, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε κατά 2,9% στο πρώτο τρίμηνο, σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την πρώιμη καταμέτρηση του μεγέθους αλλά όχι τόσο ισχυρή όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Η τιμή του πετρελαίου, παρά την μικρή υποχώρηση σήμερα, παραμένει πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η Sun Microsystems η οποία υποχωρεί. Η εταιρία κατέθεσε προσφορά ύψους 4,1 δισ. δολ. σε χρήμα για την εξαγορά της Storage Technology Corp., με premium σχεδόν 20% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής της.

Κινητικότητα εμφανίζει ο τραπεζικός κλάδος λόγω των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων αλλά και των ειδήσεων για συγχωνεύσεις.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της JP Morgan Chase, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Τράπεζας ότι τα έσοδα από συναλλαγές θα διαμορφωθούν στο χειρότερο επίπεδο της πρόσφατης ιστορίας της εταιρίας.

Μικρές πιέσεις δέχεται η Citigroup η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει από την Federated Department Stores την επιχείρηση που διαχειρίζεται την πιστωτική κάρτα Visa.

Αρνητική η εικόνα των Morgan Stanley και Goldman Sachs μετά την ανακοίνωση ότι οι αναλυτές της Merrill Lynch περιέκοψαν τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία και τα έσοδα τριμήνου.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Legg Mason η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να ”ανταλλάξει” την χρηματιστηριακή της μονάδα με την επιχείρηση asset – management της Citigroup.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Ciena Corp. η οποία εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 103,8 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για πωλήσεις 100,2 εκατ. δολαρίων.

Ενισχύεται η μετοχή της Shopping.com Ltd. μετά την είδηση ότι συμφώνησε στην εξαγορά της από την EBay Inc. έναντι τιμήματος ύψους 620 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Αντίθετα η μετοχή της EBay υποχωρεί.

Θετική η εικόνα της JC Penney η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 3,5% το Μάιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.551 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,27%, στις 2.093 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11%, στις 1.203 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,12% στις 5.005,00 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 4.532,17 μονάδες. Στις 4.183,72 μονάδες ”έκλεισε” ο CAC 40 στο Παρίσι, αποκομίζοντας μικρά κέρδη της τάξεως του 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v