Υπερίσχυσαν οι αγοραστές στη Wall

Mε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μια εξαιρετικά ”ήσυχη” και μικρών διακυμάνσεων συνεδρίαση εν όψει και της αργίας της Δευτέρας. Κέρδη στη Φρανκφούρτη, απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι.

Mε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μια εξαιρετικά ”ήσυχη” και μικρών διακυμάνσεων συνεδρίαση εν όψει και της αργίας της Δευτέρας. Κέρδη στη Φρανκφούρτη, απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι.

Αναλυτικότερα στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Αmerican International Group, με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται το πρώην κορυφαίο στέλεχός της, M. Greenberg και όχι η ίδια η εταιρία.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Tivo, μετά την ανακοίνωση ότι οι ζημιές α΄ τριμήνου 2005 υποχώρησαν έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Παράλληλα η εισηγμένη προέβλεψε ότι θα καταγράψει κέρδη στο τρίμηνο που λήγει τον Ιανουάριο του 2006.

Στον αντίποδα, πτώση κατέγραψε η Pfizer, ύστερα από την είδηση που μετέδωσε το CBS, που υποστήριζε ότι η φαρμακευτική εταιρία βρίσκεται στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών, αναφορικά με τις πιθανές παρενέργειες ενός φαρμακευτικού της σκευάσματος.

Αξιοσημείωτη υποχώρηση σημείωσε η Ditech, που ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου χαμηλότερα των αντιστοίχων περσινών. Μάλιστα η εταιρία προέβλεψε μείωση των παραγγελιών της από το δεύτερο μεγαλύτερο πελάτη της.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση 0,7% σημείωσαν τα προσωπικά εισοδήματα των Αμερικανών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ευθυγραμμιζόμενα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το Μάρτιο είχαν αυξηθεί κατά 0,5%.

Εξάλλου, αύξηση χαμηλότερη του αναμενόμενου κατά 0,2% σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες Απριλίου, ενώ πτώση στο 86,9 σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan.

To δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 0,86%, στα 9,17 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,91%, στα 6,94 δολάρια. Πτώση 3,37% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,42 δολάρια.

Στις 10.542 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,05%, ενώ άνοδο 0,22% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.075 μονάδες. Κέρδη 0,10% για τον S&P, που ”έκλεισε” στις 1.198 μονάδες. Κλειστή θα παραμείνει τη Δευτέρα η Wall Street.

Στο μεταξύ πτώση κατά 0,17% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.986 μονάδες, ενώ απώλειες 0,13% κατέγραψε ο Cac στις 4.131 μονάδες. Κέρδη 0,18% για τον Dax, στις 4.444 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v