Wall: Σταθεροποίηση με μικτά πρόσημα λόγω FOMC

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς η δημοσίευση των πρακτικών της FOMC δεν επιφύλασσε ”εκπλήξεις” γεγονός που βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών κυρίως λόγω κινήσεων αποκόμισης κερδών. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς η δημοσίευση των πρακτικών της FOMC δεν επιφύλασσε ”εκπλήξεις” γεγονός που βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών κυρίως λόγω κινήσεων αποκόμισης κερδών. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

”Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν περισσότερα καλά παρά κακά νέα και νομίζω πως η αγορά οδηγείται από το θετικό κλίμα”, δήλωσε ο Art Hogan, αναλυτής της Jefferies & Co.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της FOMC κατέδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Fed δεν προβληματίζονται από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία καθώς θεωρούν ότι έχουν παροδικό χαρακτήρα.

Ωστόσο, η είδηση δεν στάθηκε ικανή να εξαλείψει εξ ολοκλήρου τις πιέσεις που ασκήθηκαν στα blue chips, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν κάποια από τα κέρδη τους.

Στις πιέσεις συνέβαλε και η ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου που επανήλθε πάνω από τα 49 δολάρια ανά βαρέλι.

Στήριξη στον Dow παρείχαν τα κέρδη που αποκόμισαν οι τίτλοι των Merck & Co., Boeing και Intel.

Άνοδος για την JDS Uniphase, η οποία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Acterna Inc. έναντι τιμήματος ύψους 760 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η εταιρία εδώ και πέντε έτη.

Θετική εικόνα εμφάνισε η μετοχή της Genentech Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο έρευνας, το σκεύασμα της Lucentis βοήθησε πάνω από το 95% των ασθενών με προβλήματα όρασης που το χρησιμοποίησαν.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε η General Motors μετά τη δεύτερη υποβάθμιση των ομολόγων της σε ”junk”, αυτή τη φορά από τη Fitch Ratings. Οι πιέσεις διαχύθηκαν και προς άλλες εταιρίες οχημάτων και εταιρίες ανταλλακτικών.

Πτώση για την Dillard’s Inc. η οποία ανακοίνωσε πτώση καθαρών κερδών στα 46 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 53 σεντς που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Υποχώρηση εμφάνισε η μετοχή της New York Times Co. μετά την υποβάθμιση της σε ”equal-weight” από ”overweight” από την Morgan Stanley.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε κατά 3,13%, στα 28,05 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,19%, στα 6,83 δολάρια. Πτώση 1,01% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 8,78 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.503,68 μονάδες με πτώση 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,24%, στις 2.061,62 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02%, στις 1.194,07 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,15% στις 4.982,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,23% και διαμορφώθηκε στις 4.396,64 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,40% και έκλεισε στις 4.102,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v