Θετικό κλίμα στη Wall λόγω Intel και πετρελαίου

Συντηρείται η ανοδική τάση που εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, βοηθούμενη από την πτωτική κίνηση της τιμής του πετρελαίου και δημοσιεύματα για συνεργασία της Intel με την Apple Computers.

Συντηρείται η ανοδική τάση που εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, βοηθούμενη από την πτωτική κίνηση της τιμής του πετρελαίου και δημοσιεύματα για συνεργασία της Intel με την Apple Computers.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” υποχωρεί στα 48,25 δολάρια το βαρέλι στα συμβόλαια futures, λόγω της λήξης της απεργίας σε γαλλικό εργοστάσιο διύλισης.

Στις ειδήσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν εντός της εβδομάδας, συγκαταλέγεται η δημοσίευση των πρακτικών από την συνεδρίαση της Federal Reserve το Μάιο, καθώς και μια δεύτερη καταμέτρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πρώτου τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η Apple Computer εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ της Intel στους υπολογιστές Macintosh, όπως αποκαλύπτει η ημερήσια χρηματιστηριακή εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αποκλειστικές πηγές. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παραμένουν ασαφείς οι ”παρενέργειες” της συμφωνίας στον μακροχρόνιο προμηθευτή International Business Machines.

Σύμφωνα με το περιοδικό Economist, η Bank of America υπέγραψε προσύμφωνο για αγορά μεριδίου 5% στην China Construction Bank έναντι τιμήματος 1,5-2 δισ. δολ.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Goldman Sachs αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο λογισμικού σε ”ελκυστικό” από ”ουδέτερο”, εκτιμώντας ότι η έντονη ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής υπηρεσιών διαδικτύου θα επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.488,05 μονάδες με κέρδη 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11%, στις 2.048,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,10%, στις 1.190,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,14% στις 4.978,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,34% στις 4.110,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.401,08 μονάδες με κέρδη 0,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v