Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης στα ενισχυμένα επίπεδα που διαμορφώθηκαν οι τιμές των μετοχών μετά το χθεσινό ράλι, που πυροδοτήθηκε από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού. Περισσότερο θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές και ειδικότερα στον Dax.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης στα ενισχυμένα επίπεδα που διαμορφώθηκαν οι τιμές των μετοχών μετά το χθεσινό ράλι, που πυροδοτήθηκε από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση κατά 20.000 κατέγραψε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν για πρώτη φορά, χρήση επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα έως 14 Μαΐου, διαμορφούμενος στις 320.000.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει τις US Airways Group και America West Holdings πολύ κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης, καθώς όπως αναφέρει, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του deal.

Στα ύψη εκτινάσσεται η τιμή της μετοχής του online βιντεοκλάμπ Netflix, μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας με την Wal Mart.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Brandes Investment Partners ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλέον του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της γαλλικής Alcatel, γεγονός που καθιστά την εταιρία από το Σαν Ντιέγο, τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρίας τηλεπικοινωνιών.

Εξάλλου, η JP Morgan Securities προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της Goodyear Tire σε ”neutral” από ”overweight”, λόγω αποτίμησης. Η τιμή της μετοχής της εταιρίας ελαστικών ενισχύθηκε κατά 23% τον Απρίλιο έναντι αύξησης 3% στον δείκτη S&P 500.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.455,05 μονάδες με απώλειες 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,03%, στις 2.030,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,04%, στις 1.185,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις εμφανίζονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της χθεσινής ανόδου στη Wall, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,24% στις 4.961,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,20% στις 4.081,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.349,08 μονάδες με κέρδη 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v