Κέρδη στη Wall με ”καύσιμο” τα μακρο και την HP

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας στήριξη από τα ευχάριστα μαντάτα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς και από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Hewlett Packard.

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας στήριξη από τα ευχάριστα μαντάτα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς και από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Hewlett Packard.

Ειδικότερα, αν και ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο έναντι προσδοκιών της αγοράς για ενίσχυση κατά 0,4%, ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε στάσιμος, δείχνοντας ότι το αυξημένο κόστος των τιμών των εμπορευμάτων (+4,5% τον Απρίλιο) δεν έχει μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει τη Federal Reserve σε διατήρηση της ήπιας προσέγγισης στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, με δυο αυξήσεις 25 μονάδων βάσης στις δυο επόμενες συνεδριάσεις, γεγονός που θα οδηγήσει τα επιτόκια στο 3,5% έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Hewlett Packard μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας αλλά και του προγράμματος αναδιάρθρωσης για τις περικοπές δαπανών. Η Deutsche Bank εκτιμά ο κολοσσός του κλάδου των εκτυπωτών ενδέχεται να οδηγηθεί σε απομάκρυνση τουλάχιστον 10.000 εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα νέα της αγοράς, η Philip Morris International Division, θυγατρική της Altria Group, ανακοίνωσε την εξαγορά του 97% του μετοχικού κεφαλαίου της ινδονήσιας καπνοβιομηχανίας PT HM Sampoerna, χωρίς να ανακοινώσει το τίμημα.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Applied Materials μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών δευτέρου τριμήνου κατά 18%. Οι προβλέψεις της για το έτος ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.365,05 μονάδες με κέρδη 0,32%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,30%, στις 2.010,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,22%, στις 1.176,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κερδη 0,76% στις 4.936,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,96% στις 4.044,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.295,08 μονάδες με κέρδη 1,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v