Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο την πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας για την αμερικανική κεφαλαιαγορά, στην οποία σημειώνονται οριακές μεταβολές με την ανακοίνωση του δείκτη Empire να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο την πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας για την αμερικανική κεφαλαιαγορά, στην οποία σημειώνονται οριακές μεταβολές με την ανακοίνωση του δείκτη Empire να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Empire της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ υποχώρησε σε -11,1 τον Μάιο από 3,1 τον Απρίλιο. Πρόκειται για την χειρότερη μέτρηση από τον Απρίλιο του 2003, καθώς κάθε αρνητική ένδειξη συνιστά ύφεση δραστηριότητας, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προσδοκούσαν ενίσχυση στο 11,7.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης τίθενται οι μετοχές των εταιριών βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων μετά από τις ανακοινώσεις από τις δοκιμές πολλών φαρμάκων από τον αμερικανικό φορέα Κλινικής Ογκολογίας (AMCO) εντός του σαββατοκύριακου.

Στις μετοχές που προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι Celgene, Genentech και η ελβετική Roche Holdings.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journαl, σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την συγχώνευσή τους βρίσκονται οι US Airways Group και America West Holdings.

Εν τω μεταξύ, η American International Group ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απομακρύνει έξι ή περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη της στις επόμενες δυο εβδομάδες, στο πλαίσιο της διερεύνησης των λογιστικών ατασθαλιών της εταιρίας.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της Hewlett Packard, η οποία ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, μετά από έκθεση της Merrill Lynch, που προβλέπει απογοητευτικά κέρδη. ”Το διοικητικό συμβούλιο της HP σφάλλει εάν νομίζει ότι αντιμετωπίζει μόνο εκτελεστικά προβλήματα”, επισημαίνει στους πελάτες της ο διεθνής οίκος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.149,05 μονάδες με κέρδη 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,15%, στις 1.973,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,06%, στις 1.154,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,25% στις 4.874,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,38% στις 4.002,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.254,08 μονάδες με απώλειες 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v