Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε μία νευρική συνεδρίαση καθώς τα αδύναμα αποτελέσματα της Wal Mart εξακολουθούν να αντισταθμίζουν την εντυπωσιακή ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων του Απριλίου στις ΗΠΑ. Άνοδος στην Ευρώπη.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε μία νευρική συνεδρίαση καθώς τα αδύναμα αποτελέσματα της Wal Mart εξακολουθούν να αντισταθμίζουν την εντυπωσιακή ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων του Απριλίου στις ΗΠΑ. Άνοδος στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων σημείωσε τον Απρίλιο αύξηση κατά 1,4%, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 0,3% και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα ενισχυθούν μόλις κατά 0,8%.

Παράλληλα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου συμπληρώθηκαν 340.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 8.000 αιτήσεις από τις 333.000 που είχαν συμπληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Wal-Mart Stores, της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, αυξήθηκαν μόλις κατά 13,6%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών όπως η Exxon Mobil και η Valero Energy λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου κάτω από το επίπεδο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι. Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά διαμορφώνονται στα 49,15 δολάρια.

Υποχώρηση εμφανίζει η US Steel Corp. η οποία περιέκοψε τις προβλέψεις της σχετικά με τις παραγγελίες.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Ford Motor, μετά την υποβάθμιση της βαθμολογίας του χρέους της από την Moody’s κατά δύο επίπεδα, ένα βήμα πριν την βαθμολογία ”junk”.

Αρνητική η εικόνα της Napster Inc. καθώς οι ζημίες της εταιρίας για το τέταρτο τρίμηνο διευρύνθηκαν στα 24,3 εκατ. δολάρια.

Ενισχύονται οι μετοχές των Target Corp και Urban Outfitters Inc., καθώς αμφότερες οι εταιρίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων.

Στήριξη στον Nasdaq παρέχουν τα κέρδη που αποκομίζουν οι μετοχές των Dell και Network Appliance. Η Dell ανακοινώνει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ ο τίτλος της Network Appliance αναβαθμίστηκε σε ”hold” από ”sel” από την Smith Barney.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.293 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,07%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,25% στις 1.976 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,10%, στις 1.169 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 4.893,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 4.267,05 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,91% και έκλεισε στις 4.015,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v