Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς στην ανοδική κίνηση του πετρελαίου που προκάλεσε σύγχυση έρχονται να προστεθούν και οι φήμες περί πιθανών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δύο hedge funds. Πτώση στην Ευρώπη.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς στην ανοδική κίνηση του πετρελαίου που προκάλεσε σύγχυση έρχονται να προστεθούν και οι φήμες περί πιθανών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δύο hedge funds. Πτώση στην Ευρώπη.

Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” ξεπερνά εκ νέου τα 52 δολάρια το βαρέλι, με το ενεργό συμβόλαιο futures στην αγορά της Νέας Υόρκης να διαπραγματεύεται στα 52,25 δολάρια.

Παράλληλα, οι ανησυχίες στην αγορά εντείνονται και λόγω της φημολογίας που φέρει δύο hedge funds να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ”της έκθεσης τους” σε ομόλογα της General Motors Corp. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Standard & Poor’s υποβάθμισε τα εν λόγω ομόλογα σε ”junk”.

”Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτού του τύπου οι φήμες. Παρά το γεγονός ότι κινούμαστε ανοδικά τις τελευταίες ημέρες η αγορά δεν είναι 100% αισιόδοξο και μπορεί να επηρεαστεί από ειδήσεις σαν αυτές οποιαδήποτε στιγμή” σύμφωνα με τον Jay Suskind, διευθυντή συναλλαγών της Ryan Beck & Co.

Πιέσεις δέχεται η πλειοψηφία των μετοχών του Dow με τις Alcoa Inc., Home Depot, JP Morgan Chase και 3M να οδηγούν την πτώση.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της American International Group μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η γνώση και συμμετοχή στις αμφιλεγόμενες ”λογιστικές προσαρμογές” επεκτείνονται και πέραν του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Maurice ”Hank” Greenberg και του πρώην οικονομικού διευθυντή Howard I. Smith.

Μικρά κέρδη διατηρούν οι Boeing και General Motors, η πρώτη λόγω της νέας συμφωνίας με την General Electric Commercial Aviation Services για την προμήθεια αεροσκαφών και η δεύτερη μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα προβεί σε αλλαγές όσον αφορά το μέρισμα που έχει ανακοινώσει.

Σε επίπεδο κλάδων την μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι μετοχές αεροπορικών εταιριών καθώς εκτός από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, οι πιέσεις διατηρούνται και λόγω των προβλέψεων της Delta Air Lines που έκανε λόγο για σημαντικές απώλειες για το υπόλοιπο του έτους.

Υποχώρηση εμφανίζουν οι μετοχές της Cisco Systems, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς μετά τη συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα.

Μικρή ενίσχυση για τη μετοχή της Motorola η οποία αναβαθμίστηκε σε ”overweight” από ”equal weight” από την Lehman Brothers.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.338 μονάδες με απώλειες 0,44%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,46%, στις 1.970 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,52%, στις 1.172 μονάδες.

Υποχώρηση εμφάνισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,36% στις 4.892,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,96% και διαμορφώθηκε στις 4.251,13 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 0,50% στις 4.000,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v