Wall: Υποχώρηση με τα ”βλέμματα” στους αναλυτές

Με μικρή υποχώρηση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι τρεις βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά ημέρας τα οποία προσέγγισαν μετά την είδηση ότι η Standard & Poors υποβάθμισε σε ”junk” τη βαθμολογία της για το χρέος τόσο της GM όσο και της Ford. Κέρδη στην Ευρώπη.

Με μικρή υποχώρηση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι τρεις βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά ημέρας τα οποία προσέγγισαν μετά την είδηση ότι η Standard & Poors υποβάθμισε σε ”junk” τη βαθμολογία της για τη χρέος τόσο της GM όσο και της Ford. Κέρδη στην Ευρώπη.

Η αμερικανική αγορά κινούνταν σταθεροποιητικά από την έναρξη των συναλλαγών με τους τρεις βασικούς δείκτες να περνούν για κάποιο διάστημα και σε θετικό έδαφος ωθούμενοι κυρίως από το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών του λιανικού εμπορίου.

Ωστόσο η είδηση της υποβάθμισης της βαθμολογίας του χρέους των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, General Motors και Ford Motor, έδωσε το έναυσμα, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, για την αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Η είδηση είχε αρνητικό αντίκτυπο σε μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων όπως η Bank of America, η Citigroup και η Prudential Finance, που σημείωσαν υποχώρηση.

Παράλληλα, στο μέτωπο των macro, τα νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν και πάλι αντιφατικά, καθώς τα στοιχεία κατέγραψαν αύξηση της παραγωγικότητας στο πρώτο τρίμηνο, με παράλληλη όμως αύξηση του εργατικού κόστους, ενώ ενίσχυση εμφάνισαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση κατά τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική η εικόνα της International Business Machines η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με ποσό της τάξεως των 1,7 δισ. δολαρίων λόγω των εργασιών αναδιάρθρωσης προκειμένου να ενισχυθούν οι πωλήσεις και τα κέρδη.

Μικρή στήριξη στον Dow Jones παρείχαν τα κέρδη που αποκόμισε η μετοχή της Wal-Mart Stores η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση κατά 0,9%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,4%.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για άλλες μετοχές του κλάδου λιανεμπορίου όπως η Federated Departments Stores και η Nordstrom Inc.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 0,43%, στα 6,87 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,86%, στα 9,22 δολάρια. Απώλειες 1,20% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,19 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.340,38 μονάδες με απώλειες 0,43%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,02%, στις 1.961,80 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,26%, στις 1.172,63 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 4.902,30 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,41%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,82% στις 4.299,51 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,80% και έκλεισε στις 4.019,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v