Αντίθεση Γκρίνσπαν σε νομοθέτηση των hedge funds

Εναντίον της επιβολής νομοθετικών περιορισμών στα hedge funds τάχθηκε ο πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan σε μήνυμα που απηύθυνε μέσω δορυφόρου στην συνεδρίαση της επιτροπής τραπεζικής εποπτείας της Fed του Σικάγο. Οι δηλώσεις του κ. Greenspan έρχονται σε αντίθεση με τις μεθοδεύσεις της SEC προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίθεση Γκρίνσπαν σε νομοθέτηση των hedge funds
Εναντίον της επιβολής νομοθετικών περιορισμών στα hedge funds τάχθηκε ο πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan σε μήνυμα που απηύθυνε μέσω δορυφόρου στην συνεδρίαση της επιτροπής τραπεζικής εποπτείας της Fed του Σικάγο.

Όμως μεταδίδει το πρακτορείο AFX, ο κ. Greenspan παραδέχτηκε ότι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της δραστηριότητας των hedge funds στις κεφαλαιαγορές είναι δικαιολογημένες.

Ωστόσο, τόνισε ότι η επιβολή νομοθετικών περιορισμών δεν αποτελεί απάντηση. Όπως εξήγησε, ”θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να σχεδιαστεί μια σειρά κεφαλαιακών απαιτήσεων που θα μπορούσε να καλύψει τις ευέλικτες και διαφορετικές επενδυτικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα εν λόγω επενδυτικά οχήματα”.

Πρόσφατα, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, SEC, ψήφισε νομοθεσία που διέπει τα hedge funds και προβλέπει καταχώρηση των διαχειριστών των συγκεκριμένων κεφαλαίων στη SEC.

Η ρύθμιση είχε ”περάσει” με ψήφους 3-2, χάρη στην υποστήριξη των δύο Δημοκρατικών επιτρόπων στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο William Donaldson, ενώ οι δύο Ρεπουμπλικάνοι είχαν αντιταχθεί για μια ακόμη φορά στις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Ο κ. Donaldson είχε επισημάνει ότι η καταχώρηση αποτελεί το πρώτο βήμα της διερεύνησης του κλάδου, πριν τη νομοθέτηση των δραστηριοτήτων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v