Buffett: Περί τρομοκρατίας και ελλείμματος

Η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα είναι η τρομοκρατία, σύμφωνα με την άποψη του 74χρονου μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, που μίλησε επίσης για το δίδυμο έλλειμμα και τα υπόλοιπα ”βάσανα” της αμερικανικής οικονομίας.

Buffett: Περί τρομοκρατίας και ελλείμματος
Η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, σύμφωνα με την άποψη του 74χρονου Warren Buffett, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και προέδρου του ομίλου συμμετοχών Berkshire Hathaway, είναι η πυρηνική, η χημική και η βιολογική τρομοκρατία.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, την οποία παραχώρησε στο CNN, ο Buffett αναφέρθηκε στον κίνδυνο της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, τη διαφθορά στις επιχειρήσεις, τους φόρους, το κράτος πρόνοιας και το μεγάλωμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Το περιεχόμενο των δηλώσεών του ήταν παρόμοιο με εκείνο της εξάωρης ενημέρωσης των μετόχων της Berkshire, που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Σάββατο.

”Εξάγαμε 1,1 τρισ. δολάρια και εισάγαμε 1,7 τρισ. δολάρια και αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος αγοράζει 2 δισ. δολάρια την ημέρα σε περιουσιακά μας στοιχεία, γεγονός που οπωσδήποτε θα έχει συνέπειες”, τόνισε ο κορυφαίος επενδυτής.

Ο Warren Buffett απέφυγε να σχολιάσει την αγορά ασφαλιστικής εταιρίας που έκανε πρόσφατα ο όμιλος, αλλά δήλωσε ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τα 40 δισ. δολ. σε ρευστό που διαθέτει για επιπλέον εξαγορές, ωστόσο δεν βρίσκει τις κατάλληλες ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v