Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στη Wall Street

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στην Wall Street, το οποίο τροφοδοτείται από την έναρξη της συνεδρίασης από τα νέα σχετικά με την κατάθεση προσφοράς για μερίδιο της General Motors με premium, με τις μετοχές εταιριών αυτοκινήτων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κέρδη στην Ευρώπη.

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στην Wall Street, το οποίο τροφοδοτείται από την έναρξη της συνεδρίασης από τα νέα σχετικά με την κατάθεση προσφοράς για μερίδιο της General Motors με premium, με τις μετοχές εταιριών αυτοκινήτων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κέρδη στην Ευρώπη.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της General Motors, μετά την δήλωση του Kirk Kerkorian της Tracinda Corp. ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς σε χρήμα για την απόκτηση 28 εκ. μετοχών ήτοι για το 8,8% της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τίμημα που φέρεται διατεθειμένη να καταβάλλει η εταιρία επενδύσεων είναι 31 δολ. ανά μετοχή, 13% υψηλότερα από την χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της General Motors.

Η είδηση δίνει ώθηση και σε άλλες μετοχές εταιριών της βιομηχανίας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών οχημάτων. Κέρδη αποκομίζουν η Ford Motors, η DaimlerChrysler, η Visteon Corp. και η Delphi Corp..

Ανοδικά κινείται η Time Warner η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώνοντας κέρδη ανά μετοχή ύψους 20 σεντς.

Θετική η εικόνα της Cigna Corp. η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο ύψους 3,28 δολαρίων ή 2,24 δολαρίων, σε αναθεωρημένη βάση, έναντι των 1,51 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κέρδη για τη μετοχή της Aon η οποία εμφάνισε στο τρίμηνο 59 σεντς κέρδη ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη στα 46 σεντς.



Στο μέτωπο των εξαγορών, η γερμανική εταιρία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Fresenius Medical Care συμφώνησε να εξαγοράσει την Renal Care Group έναντι 4 δισ. δολ. σε ρευστό, εξέλιξη που θέτει premium 22% στη μετοχή της αμερικανικής εταιρίας.

Στις τηλεπικοινωνίες, η American Tower Corp. συμφώνησε να καταβάλλει 3,1 δισ. δολ. σε μετοχές για την εξαγορά της SpectraSite Inc.

Πιέσεις δέχεται η Electronic Arts Inc. καθώς οι απογοητευτικές πωλήσεις βίντεο-παιχνιδιών και οι νέες επενδύσεις σε κονσόλες νέας γενιάς οδήγησαν σε υποχώρηση των κερδών κατά το τέταρτο τρίμηνο της τάξης του 91%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.330 μονάδες με κέρδη 0,72%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,77%, στις 1.947 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,65%, στις 1.168 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 4.882,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,44% στις 4.264,35 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,80% και έκλεισε στις 3.987,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v