Σημαντικά κέρδη στη Wall με ”οδηγό” το πετρέλαιο

Με ικανοποιητικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου κάτω και από τα 50 δολάρια δεν πέρασε απαρατήρητη, αντιθέτως βοήθησε τους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς τα macro προκάλεσαν νευρικότητα. Ενίσχυση FTSE 100 και DAX, σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40.

Με ικανοποιητικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου κάτω και από τα 50 δολάρια δεν πέρασε απαρατήρητη, αντιθέτως βοήθησε τους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς τα macro προκάλεσαν νευρικότητα. Ενίσχυση FTSE 100 και DAX, σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40.

Η αγορά πραγματοποίησε θετικό ξεκίνημα, μετά την ανακοίνωση ότι η προσωπική κατανάλωση και τα εισοδήματα στις ΗΠΑ το Μάρτιο σημείωσαν άνοδο.

Ωστόσο τα αρνητικά στοιχεία για την βιομηχανική δραστηριότητα στο Σικάγο που ανακοίνωσε ιδιωτικό ερευνητικό γκρουπ και τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ την Παρασκευή δείχνοντας κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης δημιούργησαν σύγχυση στους επενδυτές, η οποία αποτυπώθηκε στην κίνηση των τριών βασικών δεικτών.

Κέρδη για την μετοχή της Microsoft . Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης σχεδόν διπλασιάστηκαν, ενώ οι προβλέψεις της όσον αφορά το 2006 ξεπερνούν τα όσα εκτιμούν οι αναλυτές.

Θετική η εικόνα της Exxon Mobil, η οποία κατάφερε να εξαλείψει τις πιέσεις που ασκήθηκαν λόγω της διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων της σε επίπεδα κατώτερα αυτών που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ώθηση στην αγορά έδωσε και η κινητικότητα που παρουσιάζεται σε ό,τι αφορά τα εταιρικά deals.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την μετοχή της Siebel Systems, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Oracle Corp. να διαπραγματεύεται την εξαγορά της.

Ανάλογη η εικόνα της Sun Microsystems, καθώς σύμφωνα με το Business Week, η Silver Lake Partners εξετάζει την αγορά της.

Άνοδος για την Calpine Corp. η οποία εμφάνισε το μεγαλύτερο ράλι στον S&P 500, μετά την ανακοίνωση ότι διαθέτει 800 εκατ. δολάρια σε ρευστό, γεγονός που καθησύχασε τις ανησυχίες ότι η εταιρία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Αντιθέτως, πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της American International Group, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι τα λογιστικά λάθη στην εταιρία ανέρχονται σε 2,5 – 2,8 δισ δολάρια.

Πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της KLA-Tencor, οι προβλέψεις της οποίας για το τέταρτο τρίμηνο έκαναν λόγο για 48 σεντς κέρδη ανά μετοχή, έναντι των 53 σεντς που προβλέπουν οι αναλυτές.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 1,19%, στα 6,83 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,09%, στα 9,30 δολάρια. Πτώση 1,03% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,82 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.192,51 μονάδες αποκομίζοντας κέρδη 1,21%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,92% στις 1.921,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 1,19% και έκλεισε στις 1.156,85 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, στις 4.801,70 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενισχυμένος κατά 0,24%, ενώ μικρή άνοδο κατά 0,16% στις 4.184,84 μονάδες σημείωσε ο DAX στη Φρανκφούρτη. Οριακή μεταβολή +0,01% εμφάνισε ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε στις 3.911,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v