Μικτές τάσεις στη Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, μετά από ένα θετικό ξεκίνημα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ”χωνέψουν” τα νέα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το μέτωπο της οικονομίας. Μικρά κέρδη για FTSE 100 και DAX, σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, μετά από ένα θετικό ξεκίνημα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ”χωνέψουν” τα νέα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το μέτωπο της οικονομίας. Μικρά κέρδη για FTSE 100 και DAX, σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40.

”Η αγορά σήμερα πλήττεται από διάφορες οικονομικές ανακοινώσεις” σύμφωνα με τον Kenneth Tower, διευθυντής του τμήματος στρατηγικής αγοράς της Cyber Trader.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία της προσωπικής κατανάλωσης, η οποία το Μάρτιο σημείωσε επιτάχυνση, ενώ αύξηση σημείωσαν και τα εισοδήματα.



Ωστόσο, κάποια προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ την Παρασκευή δείχνουν κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενώ επιβράδυνση σημείωσε και η βιομηχανική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιφέρεια του Σικάγο στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, όπως καταγράφεται από τον δείκτη PMI, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ιδιωτικό ερευνητικό γκρουπ.

Πτώση για την American International Group, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο τα λογιστικά λάθη στην εταιρία ενδέχεται να κυμαίνονται μεταξύ των 2,5 και 2,8 δισ. δολαρίων.

Πιέσεις δέχεται η Exxon Mobil, τα αποτελέσματα της οποίας δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Απώλειες για την KLA-Tencor μετά τις προβλέψεις του οικονομικού διευθυντής της εταιρίας John Kispert για το τέταρτο τρίμηνο, που έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 48 σεντς, έναντι των 53 σεντς που αναμένουν οι αναλυτές.

Θετική η εικόνα της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσια κέρδη για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης και ενισχυμένες προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2006.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Siebel Systems μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Oracle Corp. να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της.

Ανάλογη η εικόνα της Sun Microsystems μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Silver Lake Partners να την εξαγοράζει.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.090 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κυμαίνεται στις 1.897 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,33% ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.144 μονάδες, με μικρή άνοδο 0,15%.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, στις 4.801,70 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενισχυμένος κατά 0,24%, ενώ μικρή άνοδο κατά 0,16% στις 4.184,84 μονάδες σημείωσε ο DAX στη Φρανκφούρτη. Οριακή μεταβολή +0,01% εμφάνισε ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε στις 3.911,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v