Κέρδη στη Wall ελέω πετρελαίου

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η πτώση του πετρελαίου βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις από τις μικτές ανακοινώσεις για τα εταιρικά κέρδη και την υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Απώλειες στην Ευρώπη.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η πτώση του πετρελαίου βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις από τις μικτές ανακοινώσεις για τα εταιρικά κέρδη και την υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Απώλειες στην Ευρώπη.

Η αμερικανική αγορά πραγματοποίησε αρνητικό ξεκίνημα, καθώς η απρόσμενη μείωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενίσχυσε τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” στα επίπεδα των 52 δολαρίων ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση για την αύξηση των αποθεμάτων, βοήθησε στην βελτίωση του κλίματος, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εξαλείφουν τις απώλειες τους.

”Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα λόγω της υποχώρησης των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των ”αδύναμων” αποτελεσμάτων εταιριών όπως οι Advo, Corinthian Colleges, Buffalo Wild Wings, Infospace και Amazon, οι χαμηλότερες πετρελαϊκές τιμές και τα σχόλια από την GE βοήθησαν στο να εμφανιστούν και πάλι οι αγοραστές”, σχολίασε ο Michael Sheldon, διευθυντής στρατηγικής της Spencer Clarke LLC.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Associated Press, κατά την ετήσια συνέλευση της General Electric, ο γενικός διευθυντής Jeff Immelt δήλωσε ότι αναμένει το 60% της ανάπτυξης της εταιρίας κατά την επόμενη δεκαετία να προέλθει από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ μόνο τα έσοδα από την Κίνα αναμένεται να φθάσουν τα 5 δισ. δολάρια.

Από τις μετοχές του Dow, Verizon Communications και Boeing βρέθηκαν μεταξύ των κερδισμένων. Αμφότερες ανακοίνωσαν κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η μετοχή της American International Group κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κινηθεί ανοδικά.

Αντίθετα, πιέσεις δέχθηκε η Caterpillar, καθώς τα στοιχεία για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατέδειξαν πτώση της τάξης του 7,6% στις παραγγελίες νέων μηχανημάτων.

Βελτίωση παρουσίασε η εικόνα του κλάδου των ημιαγωγών ο οποίος δέχθηκε πιέσεις μετά την απογοήτευση για τα αποτελέσματα της STMicroelectronics N.V.

Κέρδη για την SBC Communications η οποία μετά την εξαγορά ύψους 16 δις. δολαρίων της AT&T Corp. θα αποτελεί την μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρία των ΗΠΑ.

Υποχώρηση σημείωσε η Visteon Corp. η οποία ανακοίνωσε καθαρές απώλειες ύψους 188 εκατ. δολαρίων ή 1,49 δολαρίων ανά μετοχή.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,88%, στα 6,78 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 2,01%, στα 9,26 δολάρια. Κέρδη 0,77%, στα 27,31 δολάρια για το δικαίωμα της 3Ε.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.198,80 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε στις 1.930,43 μονάδες ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,16%, ενώ ο S&P 500 αποκόμισε κέρδη 0,40% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.156,38 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Πτώση 1,16% σημείωσε στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφούμενος στις 4.789,40 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,06% στις 4.189,02 μονάδες. Απώλειες 1,64% εμφάνισε ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε στις 3.927,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v