Η Infineon ”φρενάρει” τη Wall Street

Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Infineon επαναφέρουν στο προσκήνιο τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες υφίστανται πιέσεις.

Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Infineon επαναφέρουν στο προσκήνιο τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες υφίστανται πιέσεις.

Η Infineon Technologies ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία κρίνονται ως απογοητευτικά, ενώ η εικόνα που περιγράφει στο μέτωπο της ζήτησης των προϊόντων της συμπαρασύρει τον αμερικανικό κλάδο των μετοχών ημιαγωγών σε χαμηλότερα επίπεδα.

”Ελλείψει επαρκούς ζήτησης, ιδίως στους ημιαγωγούς των κινητών τηλεφώνων, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε μέτρα περικοπών κόστους και στο τρίτο τρίμηνο”, αναφέρει η ευρωπαϊκή εταιρία.

Στις πιέσεις που δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος συμβάλλει και η ανακοίνωση της αμερικανικής TSMC, η οποία επισημαίνει ότι αν και οι πωλήσεις ημιαγωγών αναμένεται να ενισχυθούν στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο, συνεχίζονται και εντείνονται οι τιμολογιακές πιέσεις.

Στο μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας, ο κολοσσός χημικών προϊόντων DuPont ανακοίνωσε αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου στα 967 εκ. δολ. από 668 εκ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με έσοδα 7,83 δισ. δολ. Η εταιρία τόνισε ότι το κόστος των πρώτων υλών αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο στην τρέχουσα χρήση.

Εκτίναξη της κερδοφορίας της κατά 51% σημείωσε η Chicago Mercantile Exchange Holdings, με αύξηση εσόδων κατά 29% στα 214 εκ. δολ.

Εν τω μεταξύ, η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της για την εταιρία ημιαγωγών Altera Corp. σε ”buy” από ”hold”, αποδίδοντας την αναθεώρηση στα ελκυστικά θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας και την τρέχουσα αποτίμηση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.215,05 μονάδες με απώλειες 0,27%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,37%, στις 1.943,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 1.159,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις κυριαρχούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,58% στις 4.836,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,48% στις 3.973,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.217,08 μονάδες με απώλειες 0,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v