Το πετρέλαιο ”φρενάρει” τη Wall

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street στον απόηχο της ισχυρής ανόδου στη χθεσινή συνεδρίαση με τις τιμές του μαύρου χρυσού να κινούνται υψηλότερα, προς τα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street στον απόηχο της ισχυρής ανόδου στη χθεσινή συνεδρίαση με τις τιμές του μαύρου χρυσού να κινούνται υψηλότερα προς τα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι.

Αναλυτικότερα, σε υψηλά δύο εβδομάδων κυμαίνονται οι πετρελαϊκές τιμές με αφορμή την αυξημένη ζήτηση και τους παρεπόμενους φόβους ότι η πρόσφορά δεν θα αντεπεξέλθει.

Η αγορά στρέφει την προσοχή της στα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων αλλά και στην πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, υπογραμμίζουν Αμερικανοί διαχειριστές.

Μερίδα εξ αυτών υπογραμμίζουν παράλληλα τους ”φόβους” για την πιθανότητα η οικονομία να βιώσει την ύπαρξη στασημοπληθωρισμού, δηλαδή ένα συνδυασμό υψηλότερων τιμών και χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές της Qwest Communications International και της MCI Inc μετά την νέα προσφορά, ύψους 9,7 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η πρώτη για την εξαγορά της δεύτερης.

Eξάλλου τα θετικά αποτελέσματα που σημείωσε η Google ”χαρίζουν” κέρδη στη μετοχή της. Η εταιρία κατέγραψε πωλήσεις α΄ τριμήνου ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι της Eastman Kodak, Η εταιρία ανακοίνωσε ζημιές α΄ τριμήνου 142 εκ. δολ. ή 50 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν στα 2,83 δισ. δολάρια.

Παράλληλα κέρδη καταγράφουν μετοχές εταιριών εξαιτίας αναβαθμίσεων από διεθνείς οίκους. Αναλυτικότερα η McDonald’s Corp αναβαθμίστηκε σε ”buy” από την A.G. Edwards για λόγους αποτίμησης, ενώ η UBS αναβάθμισε την Isolagen.

Η Merrill Lynch από την πλευρά της αναβάθμισε τη Siemens σε ”buy” με αφορμή την πρόσφατη πορεία της μετοχής, προβλέποντας παράλληλα ότι, βραχυπρόθεσμα, δεν θα υπάρξουν άλλες αρνητικές ειδήσεις για την εταιρία.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,15%, στις 10.203 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,51%, στις 1.942 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει πτώση 0,23%, στις 1.157 μονάδες.

Στο μεταξύ στην Ευρώπη ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,57%, στις 4.846 μονάδες, ενώ ο Dax σημειώνει άνοδο 0,73%, στις 4.224 μονάδες. Άνοδο 0,66% για τον Cac, στις 3.977 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v