Συνεχίζεται το ράλι στη Wall

Η απροσδόκητη εκτίναξη του δείκτη βιομηχανίας Philly Fed έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Wall Street, επιτείνοντας την ανοδική κίνηση που τροφοδοτούν από την έναρξη της συνεδρίασης τα ισχυρά τρίμηνα τεχνολογικών εταιριών και η πτώση ρεκόρ των επιδομάτων ανεργίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Η απροσδόκητη εκτίναξη του δείκτη βιομηχανίας Philly Fed έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Wall Street, επιτείνοντας την ανοδική κίνηση που τροφοδοτούν από την έναρξη της συνεδρίασης τα ισχυρά τρίμηνα τεχνολογικών εταιριών και η πτώση ρεκόρ των επιδομάτων ανεργίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης βιομηχανίας Fed της Φιλαδέλφειας εκτινάχθηκε τον Απρίλιο στο 25,3 διαψεύδοντας θετικές την αγορά που ανέμενε υποχώρηση στο 10,7 από το 11,4 που είχε καταγραφεί στην τελευταία μέτρηση.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν την ισχυρότερη εβδομαδιαία πτώση από το Δεκέμβριο του 2001.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών SAP και Νokia οδηγούν σε κέρδη και τον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο, ενώ στήριξη στον Nasdaq παρέχει και η Motorola, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 10%. Παράλληλα, η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε ”buy” από ”hold”.

Κέρδη αποκομίζει η πλειοψηφία των μετοχών του Dow, με την Altria να οδηγεί την άνοδο, ενώ ακολουθούν Intel Corp., IMB Corp., Boeing Co., Home Depot και United Technologies Corp..

Στον αντίποδα, μεταξύ των blue chips που πιέζονται βρίσκονται οι τίτλοι των McDonald’s, Coca-Cola και JP Morgan Chase.

Θετική η εικόνα της Qualcomm Inc. τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και η εταιρία προβλέπει χαμηλότερες πωλήσεις και έσοδα όσον αφορά το σύνολο της χρήσης.

Στήριξη στην χρηματιστηριακή αγορά παράσχουν επίσης τα σημαντικά deals που λαμβάνουν χώρα. Ειδικότερα, η Time Warner και η Comcast συμφώνησαν να εξαγοράσουν την Adelphia έναντι 12,7 δισ. δολ. σε ρευστό.

Παράλληλα, η Shire Pharmaceuticals Group PLC ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Transkaryotic Therapies Inc. έναντι τιμήματος 1,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά ή 37 δολαρίων ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Google Inc., η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο μετά τη λήξη της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να αναμένουν σχεδόν τετραπλάσια κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.146 μονάδες με κέρδη 1,34%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,79%, στις 1.947 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,33%, στις 1.152 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Οριακή υποχώρηση κατά 0,05% στις 4.819,60 μονάδες σημείωσε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,36% και διαμορφώθηκε στις 4.193,70 μονάδες. Οριακή ενίσχυση 0,03% στις 3.951,02 μονάδες εμφάνισε ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v