Μη ισορροπημένη ανάπτυξη ”βλέπει” η Fed

Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται, ωστόσο η ανάπτυξη αυτή δεν είναι ισορροπημένη, αναφέρει η Μπεζ Βίβλος της Fed, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Στο επίκεντρο παραμένουν τα υψηλά ενεργειακά κόστη που επηρεάζουν την προσωπική κατανάλωση.

Μη ισορροπημένη ανάπτυξη ”βλέπει” η Fed
Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται, ωστόσο η ανάπτυξη αυτή δεν είναι ισορροπημένη, αναφέρει η Μπεζ Βίβλος της Fed, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ορισμένες περιοχές συμπεριλαμβανομένων του Κάνσας Σίτι, της Ατλάντα και του Σαν Φρανσίσκο παρουσιάζουν σταθερή ανάπτυξη, ενώ το Σικάγο και το Ντάλας εμφανίζουν χαμηλότερους ρυθμούς.

Οι τομείς της περιφέρειας του Κλήβελαντ εμφανίζουν ανομοιογενή ανάπτυξη, ενώ το Ρίτσμοντ ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη το Μάρτιο επιβραδύνθηκε.

Σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο, τα υψηλά ενεργειακά κόστη ασκούν πιέσεις στις τιμές και συγκρατούν την κατανάλωση, ενώ οι αναφορές από αρκετές περιφέρειες υποδεικνύουν ότι οι πιέσεις στις τιμές εντείνονται.

Παράλληλα, αρκετές περιφέρειες αναφέρουν ότι η ιδιωτική κατανάλωση εμφανίζει υποχώρηση ή είναι ακόμη και απογοητευτική, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στις δυσμενής καιρικές συνθήκες αλλά και στα υψηλά ενεργειακά κόστη και τις τιμές της βενζίνης.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα παραμένει σταθερή ενώ και η αγορά του real estate εμφανίζει μεγάλη κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά τον βιομηχανικό τομέα οι αναφορές από τις 12 περιφέρειες είναι αντικρουόμενες.

Ο τομέας που συνεχίζει να εμφανίζει άκρως ικανοποιητική ανάπτυξη είναι εκείνος των ταξιδιών και του τουρισμού, καθώς, σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο, αρκετοί ξένοι τουρίστες συρρέουν στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα ευνοϊκά συναλλαγματικά επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v