Μικτά πρόσημα στη Wall

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισε” η Wall, σε μια συνεδρίαση με συχνές διακυμάνσεις και νευρικότητα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου εταιριών και οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισε” η Wall, σε μια συνεδρίαση με συχνές διακυμάνσεις και νευρικότητα στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου και οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, πτώση σημείωσε η μετοχή της Coca Cola. Ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 809 εκατ. δολαρίων και έσοδα ύψους 5,17 δισ. δολάρια. Ωστόσο τα έσοδα της εταιρίας δεν φαίνεται να ικανοποίησαν την αγορά αν και η Coca Cola προέβλεψε επίσης ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα κινηθούν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων.

Κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι της Bank of America, με την αμερικανική τράπεζα να καταγράφει αύξηση 75% στα κέρδη α΄ τριμήνου.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Eli Lilly, τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της οποίας υπερέβησαν οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν ύστερα από τις αναβαθμίσεις δεικτοβαρών εταιριών.

Ειδικότερα η Wells Fargo αναβάθμισε την Intel σε ”hold” από ”Sell”, ενώ η Deutsche Securities αναβάθμισε την Applied Materials σε ”Buy”.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Corning, αφού οι προβλέψεις της εταιρίας για τα αποτελέσματα τριμήνου ικανοποίησαν την αγορά.

Εξάλλου, Αμερικανοί χρηματιστές εξέφρασαν τη θέση ότι την τρέχουσα εβδομάδα την τάση θα καθορίσουν κυρίως τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα μεγέθη α΄ τριμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ ανάσα στην αγορά έδωσαν οι δηλώσεις κορυφαίου Αμερικανού τραπεζίτη που τόνισε ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα παραμείνει ισχυρή και ο πληθωρισμός ελεγχόμενος.

Στις 10.071 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,16%, ενώ κέρδη 0,25% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.912 μονάδες. Ανοδος 0,29% για τον S&P 500, στις 1.145 μονάδες.

Στο 4,26% διαμορφώθηκε η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Στα 8,86 δολάρια έκλεισε το δικαίωμα του ΟΤΕ, με πτώση 1,86%, ενώ πτώση 2,16% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,78 δολάρια. Υποχώρησε 0,15% το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,16 δολάρια.

Εν τω μεταξύ απώλειες 1,32% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 4.827 μονάδες, ενώ πτώση 2,55% σημείωσε ο Dax, στις 4.202 μονάδες. Πτώση 2,05% για τον Cac στις 3.949 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v