Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες της Wall Street αφού τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη της IBM αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία δημιουργούν προβληματισμό στην αγορά. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση. Με απώλειες Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διευρύνονται οι απώλειες της Wall Street αφού τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη της IBM αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία δημιουργούν προβληματισμό στην αγορά.

Αναλυτικότερα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της IBM, αφού ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν εξαιτίας της αδυναμίας της να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει.

Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Citigroup, αφού η αγορά φάνηκε να ικανοποιείται από την άνοδο που σημείωσαν τα κέρδη της τράπεζας, αν και τα έσοδα διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των προβλέψεων.

Οι τεχνικοί αναλυτές ζωγραφίζουν μια ζοφερή εικόνα για το δείκτη Νasdaq, ο οποίος μετά την χθεσινή συνεδρίαση διαμορφώθηκε σε χαμηλό εξαμήνου, στις 1.947 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τεχνολογικός δείκτης διέσπασε το ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 1.970 μονάδων

Στα μακροοικονομικά νέα αύξηση κατά 1,8% σημείωσαν οι τιμές των εισαγωγών Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για 1,4%.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποίησης Empire υποχώρησε στο 3,1 τον Απρίλιο, από 20,2 το Μάρτιο. Αντίθετα άνοδο 0,3% σημείωσε ο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Μαρτίου, ενώ πτώση στο 87,7 κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan για τον Απρίλιο.

Στις 10.196 μονάδες υποχωρεί ο Dow Jones (-0,8%), ενώ απώλειες 1,21% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.923 μονάδες. Πτώση 0,66% σημειώνει ο S&P 500, στις 1.154 μονάδες.

Στο μεταξύ απώλειες 1,09% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.891 μονάδες, ενώ ο Dax υποχώρησε 2,04%, στις 4.312 μονάδες. Πτωτικά (1,92%) και ο Cac, στις 4.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v