Citigroup: Κέρδη ρεκόρ χάρη σε δάνεια και κάρτες

Αύξηση κερδών 3,2% στο ρεκόρ των 5,44 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Citigroup για το δ’ τρίμηνο, καθώς αυξάνονται θεαματικά τα έσοδα από τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

Citigroup: Κέρδη ρεκόρ χάρη σε δάνεια και κάρτες
Αύξηση κερδών 3,2% στο ρεκόρ των 5,44 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Citigroup για το δ’ τρίμηνο, αντλώντας στήριξη από την αύξηση των εσόδων στη μονάδα καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών ύψους έως και 15 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη της Citigroup αυξήθηκαν 1,04 δολ. ανά μετοχή ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι ο όμιλος θα ανακοινώσει κέρδη 5,38 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή. Στον προηγούμενο χρόνο η Citigroup είχε εξασφαλίσει 5,27 δισ. δολάρια ή 1,01 δολ. ανά μετοχή.

Η Global Consumer Group, η μονάδα που απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες, απόλαυσε κέρδη α’ τριμήνου της τάξης των 2,82 δισ. δολ. Η μονάδα εξασφάλισε πέρσι κέρδη 11,8 δισ. δολαρίων, καθώς εκτινάχθηκε η ζήτηση για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v