Dow Jones και Nasdaq σε χαμηλά πέντε μηνών

Με τους Dow και Nasdaq σε χαμηλά πέντε μηνών και τον S&P 500 1% χαμηλότερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street,με τις ανησυχίες των επενδυτών περί πιθανής επιβράδυνσης της οικονομίας να δίνουν τον αρνητικό τόνο. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Με τους Dow και Nasdaq σε χαμηλά πέντε μηνών και τον S&P 500 1% χαμηλότερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street,με τις ανησυχίες των επενδυτών περί πιθανής επιβράδυνσης της οικονομίας να δίνουν τον αρνητικό τόνο. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Αναλυτές ανέφεραν ότι οι ανακοινώσεις της Τετάρτης για τις λιανικές πωλήσεις έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των επενδυτών οι οποίοι πλέον ”βλέπουν με άλλο μάτι τα εταιρικά αποτελέσματα”, με συνέπεια ”οι όποιες αρνητικές ανακοινώσεις να τίθενται στο προσκήνιο και οι θετικές να αγνοούνται”.

Από τις μετοχές του Dow, στα χαμηλά 12 ετών βρέθηκε η General Motors, ενώ μεταξύ των τίτλων που δέχθηκαν πιέσεις ήταν και εκείνοι των Alcoa, Caterpillar και DuPont.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές.

Απώλειες για την Advanced Micro Devices, καθώς η αναβάθμιση της μετοχής της από την Piper Jaffray σε ”outperform” από ”market perform” δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν με αφορμή την ανακοίνωση για απώλειες κατά το πρώτο τρίμηνο.

Πτωτικά κινήθηκε η Apple Computer, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην οριακή ανάπτυξη κερδοφορίας που εκτιμά η εταιρία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρά στα θετικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου.

Αρνητική η εικόνα της Morgan Stanley μετά την υποβάθμιση σε ”neutral” από ”buy” από τη Merrill Lynch, η οποία απέδωσε την αλλαγή αυτή στις απομακρύνσεις στελεχών από τον διεθνή οίκο, που ενδέχεται ”να λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας”.

Υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της Best Buy Co. η οποία υποβαθμίστηκε από την JP Morgan σε ”underweight” από ”overweight”.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της PepsiCo η οποία ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Southwest Airlines, η οποία προέβλεψε τριπλασιασμό κερδών, σε ετήσια βάση, για το πρώτο τρίμηνο.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 2,41%, στα 6,87 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 2,95% στα 9,20 δολάρια. Πτώση 0,57% για το ADR της 3Ε, στα 26,25 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow κατέγραψε πτώση 1,20% στις 10.278 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1.946 μονάδες με απώλειες 1,40%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,00% στις 1.162 μονάδες.

Υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,31% στις 4.945,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε οριακά κατά 0,08% και έκλεισε στις 4.402,05 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στις 4.111,11 μονάδες με μικρή πτώση 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v