Υποτονικό κλίμα στη Wall Street - αναζητείται τάση

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στους δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς τα μεικτά μηνύματα τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, αποτυγχάνουν να εμπνεύσουν νέα τάση στην αγορά.

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στους δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς τα μεικτά μηνύματα τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, αποτυγχάνουν να εμπνεύσουν νέα τάση στην αγορά.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση το Μάρτιο. Η ανακοίνωση θα ήταν θετική για την αγορά, εάν οι αναλυτές δεν προσδοκούσαν αύξηση κατά 0,8%.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν στην ισοτιμία του το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει την πτωτική τροχιά των τελευταίων ημερών, υποχωρώντας κατά 47 σεντς στα 51,39 δολάρια το βαρέλι στο ενεργό συμβόλαιο future στη Νέα Υόρκη.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, συγχωνεύονται οι Computer Horizons Corp. και Analysts International Corp. σε μια συμφωνία ανταλλαγής μετοχών, βάσει της οποίας οι μέτοχοι της Analysts International λαμβάνουν 1,15 μετοχές της Computer Horizons.

Επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρείται στη μετοχή της McDonald’s μετά την ανακοίνωση της εταιρίας πως περιμένει κέρδη 56 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, έναντι προσδοκιών της αγοράς για 43.

Τις προσδοκίες της για κερδοφορία και πωλήσεις αναγκάσθηκε να περικόψει η Harley Davidson. Ειδικότερα, η εταιρία μοτοσικλετών ανακοίνωσε ανάπτυξη κερδοφορίας κατά 5-8% στο 2005 έναντι προηγούμενης εκτίμησης 15% λόγω μειωμένων πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.494,05 μονάδες με απώλειες 0,13%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,34%, στις 1.998,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 1.185,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,25% στις 4.958,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,56% στις 4.119,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.399,08 μονάδες με κέρδη 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v