Ήπια πτώση στη Wall

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” τελικώς η Wall Street, σε μια νευρική συνεδρίαση, με τους βασικούς δείκτες να εναλλάσσουν συχνά πρόσημο και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης μεγεθών α΄ τριμήνου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” τελικώς η Wall Street, σε μια νευρική συνεδρίαση, με τους βασικούς δείκτες να εναλλάσσουν συχνά πρόσημο και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, εν όψει έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης μεγεθών α΄ τριμήνου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα χαμηλότερα από τα 52 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση στη φημολογία για την επάρκεια της προσφοράς.

Πτώση κατέγραψε η μετοχή της Ford. O πολυεθνικός κολοσσός με ανακοίνωσή του διέψευσε τις προσδοκίες της αγοράς, τονίζοντας ότι τα κέρδη 2005 θα κινηθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ένεκα των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο αυτοκινήτου.

Ωστόσο η εταιρία προέβλεψε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου θα αγγίξουν τα 35 σεντς, επίπεδα ανάλογα των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξάλλου, ποσοστό 13% της MCI απέκτησε η Verizon, δεδομένο που ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των δύο επιχειρήσεων. Η Verizon απόκτησε το εν λόγω ποσοστό από ένα Μεξικάνο δισεκατομμυριούχο.

Κέρδη σημείωσε και η NCR, αφού η εταιρία προέβλεψε πως τα κέρδη α΄ τριμήνου θα κινηθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν ότι την βραχυχρόνια τάση στη Wall θα καθορίσουν τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων θα ξεκινήσει την τρέχουσα εβδομάδα.

Μάλιστα μερίδα εξ αυτών απέδωσε την νευρικότητα που χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και τη συνακόλουθη στάση αναμονής.

Σύμφωνα με την First Call τα κέρδη α΄ τριμήνου 2005 των εταιριών του S&P 500 θα ενισχυθούν κατά 8,3%, σε ετήσια βάση.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 0,99%, στα 7,12 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 1,38%, στα 9,55 δολάρια. Κέρδη 0,38% για το ADR της 3Ε, στα 26,75 δολάρια.

Στις 10.448 μονάδες ολοκήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,12%, ενώ πτώση 0,36% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.992 μονάδες. Αμετάβλητος ο S&P 500, στις 1.181 μονάδες.

Στο μεταξύ πτώση 0,21% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 4.973 μονάδες, ενώ πτώση 0,1% σημείωσε ο Dax, στις 4.396 μονάδες. Υποχώρηση 0,16% για τον Cac, στις 4.117 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v